Etiquetes

diumenge, 29 d’abril de 2012

Pastís de verdures i pernil.



Aquest pastís l'he fet sempre amb carxofes i alls porros, però hui he decidit posar-li tot el que he trobat per dins la nevera. Admet qualsevol tipus de verdura que li vulgueu posar (carxofes, xampinyons, ceba, carabassí, alls tendres, espinacs...)
Ací vos deixe la recepta tal i com l'he preparada esta vegada:
Ingredients:
Una làmina de pasta de full.
2 cullerades d'oli d'olives
sal
4 carxofes
3 o 4 alls tendres
un carabassí
200g de xampinyons
200g de pernil picat
4 ous
1 pot de llet evaporada IDEAL

Preparació:
Posar paper de forn sobre un motle i estendre la pasta de full. Retallar la que sobra.



Pelar les carxofes i els alls tendres i tallar-ho tot a trossos menuts. En una paella posar l'oli, les carxofes, els alls i un pessic de sal (no molta, el pernil ja porta sal i no convé que quede massa salat) i cobrir-ho tot amb aigua.
Coure fins que s'evapore l'aigua.


Tallar el carabassí i els xampinyons a trossos menuts i afegir-los a la paella quan ja no quede quasi aigua.
Sofregir un poc i abocar el pernil. Coure tot junt uns minuts.



En un recipient batre els ous i la llet evaporada.


Afegir-li la verdura cuita amb el pernil i remenar tot junt.


Abocar la mescla al motle que havíem preparat amb la pasta de full i...



... coure a 200º (dalt i baix) uns 20 minuts, fins que qualle.



Desmotleu el pastís i ...

Bon profit!


Palmeretes de pernil dolç i formatge.

Tot no ha de ser dolç, també hi ha coses salades per a berenar: estes palmeretes són molt fàcils de fer i als més menuts els resulten molt atractives.

Ingredients:
  • Una làmina de pasta de full.
  • 4 tallades de pernil dolç.
  • 3 o 4 tallades de formatge.
  • Sal. 
Preparació:
Estendre la pasta de full. Jo acostume a comprar-la fresca, si està congelada deixeu-la que es descongele prèviament.




Distribuir per damunt les tallades de pernil i el formatge.



Enrotllar d'un costat i de l'altre fins que quede tot plegat.















Tallar a porcions d'un centímetre o centímetre i mig.



Posar paper de forn sobre una placa i distribuir les palmeretes per damunt. No han de posar-se massa juntes perquè desprès s'unflen i s'apeguen unes amb altres. Tirar sal per damunt i...



...coure a 200º (dalt i baix) fins que estiguen daurades.




Bon profit!







diumenge, 22 d’abril de 2012

Flam de cafè bicolor



Alguns estaran pensant: Què li ha donat a esta ara amb els flams de cafè?
Doncs que fins que no ho aconseguisc no pare. El diumenge passat vaig fer el flam amb la intenció que quedara com aquest, però no..., no va eixir bé. Per suposat el flam estava bo, però el que jo volia (les dues capes) no van eixir per culpa de les galetes que vaig afegir. 
La recepta és exactament igual, l'única condició és que la nata siga de la marca PASCUAL (serà pel percentatge de matèria grassa?), amb un altra nata no ix. També l'heu de posar en un únic motle, si el feu en motles individuals tampoc queden les dues capes. I no afegiu res més (com jo, per fer una gràcia) si voleu que vos quede bicolor.
Ací teniu la recepta:

Ingredients:
  • 1 litre de nata PASCUAL
  • 1 sobre de preparat per a flam ROYAL (8 racions)
  • 1 got (200ml) de cafè

Preparació:
Repartir en un motle el caramel líquid que ve al paquet de ROYAL.
Posar en un cassó al foc el litre de nata i el preparat per al flam.
Anar remenant fins que comence a bullir.
Traure del foc i afegir-li el got de cafè.
Mesclar-ho tot bé i abocar-ho al motle caramelat.
Deixeu que es refrede i poseu a la nevera fins el moment de servir. Si el motle és transparent anireu veient com es formen les dues capes.
A l'hora de menjar-lo doneu-li la volta i serviu-lo fresquet.
Bon profit!


Per cert... heu vist que bé queda sobre aquest tapet a joc? És un regal de la meva germana: quatre tapets individuals fets a mà per ella mateix; és una "manetes" per a açò del patchwork.

diumenge, 15 d’abril de 2012

Remat de Pasqua - Flam de cafè



Hui hem anat una altra vegada al "Collao" per acabar-nos el menjar de Pasqua (una excusa com una altra). Alguns han anat a esmorzar pel matí i la resta hem acudit a l'hora de dinar.

Ací teniu tres fotos que va fer Pepe Alberola el diumenge passat. Me les ha enviades hui pel correu, per això no les vaig penjar a l'última entrada; la de la paella al foc m'ha semblat molt bonica.
Embotits i ous per a sopar.

S'ha de dominar molt el foc per que la paella estiga bona.

Va eixir perfecta.


Clara va dur una tortada d'ametla i, com que hi havia tant de dolç, la vam congelar. Hui l'hem treta del congelador, l'hem farcida de crema pastissera i l'hem coberta amb merengue.


Tortada "tunetjada".



A més he fet un flam de cafè, molt fàcil i ràpid de fer. Ací vos deixe la recepta.

FLAM DE CAFÈ
 


Ingredients:
  • Un litre de nata.
  • Un sobre de Flam Royal per a 8 racions.
  • Un got (250ml.) de cafè.
  • 100g de galetes Maria.

Preparació:
Triturar les galetes i reservar-les.
Repartir el caramel líquid (que ve amb el sobre del flam) pel fons d'un motle.
Posar en un cassó al foc la nata amb el preparat de flam.
Coure sense parar de remenar fins que comence a bullir.
Traure del foc i incorporar el got de cafè. Mesclar-ho tot bé.
Afegir ara les galetes triturades, remenar i abocar al motle que havíem preparar amb el caramel.
Deixar refredar i posar a la nevera fins l'hora de menjar-lo. Traure del motle i servir.
Bon profit!

dilluns, 9 d’abril de 2012

Braç d'Arnadí - Pasqua al "Collao".



Un any més anem tota la colla a passar el diumenge i el dilluns de Pasqua al "Collao".
Com diria la meva companya Salomé passem dos dies d'ADSL ("Asmorzar", Dinar, Sopar i Lo que es presente). Tot el dia cara al menjar.

Els experts cuiners de paelles (Toni i Salvador)
Enguany els homes s'han proposat fer la paella amb llenya..., i l'han feta. Una paella d'un metre de diàmetre i quatre anses; 3 quilos d'arròs, quasi res. Les dones no tenim res a dir, la cuina de Pasqua és cosa d'ells. Nosaltres a provar-ho tot i a donar la nostra opinió.

No té mala pinta. N'hi haurà prou?

Molt bona. L'arròs està al punt.

Maria ens baixa bunyols.

Serà per dolços? "Tortà" d'ametla, bunyols, suflé, pastís de xocolate i formatge, Braç d'Arnadí, ...

Xocolate i mona per a berenar. Per si algú s'ha quedat amb fam.


Vinga, hora de preparar el sopar. Tots a la faena. Hi ha que vore què ben organitzats estan estos xics.

Vicent i Miquel pelen creïlles.
Creïlles "a lo pobre". Ja, ja ... quina rissa. Vigila, que no s'apeguen.

Faves sacsades.

Paco: "Mela, tu mira però no toques".

Pepe: "Andrés, talla pernil. Jo portaré els plats".

Unes bledetes no aniran mal. Hem de menjar sa.
L'embotit deixeu-lo ací, queda molt rústic.




 Dilluns,... tornem a començar. Després d'esmorzar bé, per agafar forces, a pastar coques:

Així, les boletes totes igualetes.
 
Esta maquineta és un gran invent. Poses la boleta...
 
... tanques i ...
 
... coca feta


Mira, mira. Totes igualetes.
Des de dalt ens observen:
Estos joves..., mira que els agrada cuinar.
Maria: "Poseu un plàstic al mig, per que no s'apeguen".

Vinga, Alejandro, que ja ens acabem el pernil.
   
Aneu parant taula que les coques ja estan torrant-se

També tenim gamba amb bleda.

Com veieu no ens ha faltat de res.

Jo he dut per als postres el braç d'arnadí. Aquest dolç el vaig presentar al concurs que va organitzar el Mercat d'Oliva i encara no l'havia preparat per als amics. La recepta no va guanyar cap premi però sí l'han publicada al llibre "La Cuina del Mercat", amb alguna incorrecció (no són 1000g d'ametla laminada sinó 100g). Confie que cap persona aboque un quilo d'ametla sobre la pasta de carabassa, no puc imaginar el que eixiria.
Ací vos deixe la recepta:

BRAÇ D'ARNADÍ





Ingredients:
  • 2 ous
  • 1 got de sucre (250g), reservar-ne un poc per a damunt.
  • 1 got de carabassa bullida o torrada (250g)
  • 50ml d'oli d'olives
  • 2 parells de sobres de llimonades
  • Ratlladura de llima
  • 200g de farina
  • 1 pot de confitura de moniato (900g)
  • 100g d'ametla laminada
  • canella

Preparació:
Torrar la carabassa.
És més ràpid dins d'una bossa de forn: una hora a 200º
Obrir la bossa i deixar que es torre 10 minuts més.
  Si decidiu bullir-la, talleu-la a trossos i no deixeu que es quede desfeta. Poseu-la a escorrer en un colador abans d'utilitzar-la.

Separar les clares i montar-les a punt de neu.
Anar afegint i mesclant el sucre, els rovells, la carabassa, l'oli, les llimonades (els primers sobres), la ratlladura de llima, la farina i finalment les llimonades (segons sobres).
Col.locar paper de forn sobre una llauna i abocar la mescla damunt, ha de quedar ben repartida.
Escampar l'ametla laminada per damunt i empolsar amb suctre i canella.
Coure al forn a 200º durant 10 minuts.
Posar un drap de cuina humit damunt. No hem de deixar que es gele, es quartejaria al enrotllar-lo.
Amb l'ajuda d'una safata donar-li la volta i llevar el paper.
Escampar la confitura de moniato.
I anar enrotllant fins donar-li forma de braç.
Empolsar amb sucre glas per damunt.
Bon profit!