Etiquetes

dijous, 29 de novembre de 2012

Bescuit de xocolate sis gots





Simplement deliciós. Crec que és la mida que més vegades he fet: en coca en llanda, en magdalenes, per farcir o cobrir amb xocolate ... És tan fàcil de preparar..., i agrada tant a tots...
L'anomene el bescuit dels sis gots, així no m'oblide de cap ingredient.
Ací teniu la recepta:
Ingredients:

  • 1 got de llet (o dos natilles de xocolate)
  • 1 got d'oli de girasol
  • 1 got de sucre
  • 1 got de farina
  • 1 got de xocolate en pols
  • 1 got d'ametla molta
  • 3 ous
  • 1 sobre de Royal

Preparació:
Preescalfar el forn a 180º (calor dalt i baix amb aire).
Untar amb mantega i empolsar amb farina un motle per a bescuit, o folrar amb paper de forn.
Batre els ous i anar afegint la resta de ingredients.
Abocar la mescla al motle.
Coure al forn uns 40 o 45 minuts. (Si decidim fer magdalenes el temps de cocció serà de 15 o 20 minuts).
Desmotlar quan estiga fred.
Bon profit!





diumenge, 18 de novembre de 2012

Bescuit de caqui.


Fa una dies vaig vore esta recepta a la revista del supermercat consum.
Quan està per coure té un color taronja molt clar, tan característic dels caquis, però quan el traus del forn sembla que els bescuit és de xocolate.
Ací vos deixe la recepta:
Ingredients:
  • 250 ml. de llet
  • 3 caquis
  • 125 ml. d'oli de girasol
  • 200 g. de farina
  • 3 ous
  • 1 sobre de llevat Royal
  • 100 g. de sucre
  • 1 xorret de licor
Preparació:
Preescalfar el forn a 180º (temperatura dalt i baix amb aire).
Pelar els caquis i triturar-los.
Afegir tots els ingredients i barrejar bé.
Untar un motle amb mantega i empolsar amb farina, o folrar amb paper de forn.
Abocar la mescla al motle.
Coure uns 45 minuts.
Traure del forn, desmotlar quan estiga fred i decorar amb sucre glass i trossos de caqui.
Bon profit!


dissabte, 3 de novembre de 2012

Pastís de formatge

 Dijous passat vam anar de paella amb els amics i vaig preparar aquest pastís de formatge per als postres.  Podeu acompanyar-lo de qualsevol melmelada, preferiblement àcida, o amb trossos de fruita.
Jo li vaig posar melmelada de nabius (arándanos). Aquest estiu Andrés n'he va dur un bon grapat a casa, dels que creixen per les muntanyes, i vaig fer melmelada amb ells.

Ací teniu la recepta:
Ingredients:
Per a la massa (quebrada):
  • 330 g. de farina
  • 1 sobre de llevat Royal
  • 60 g. de sucre
  • 80 g. de mantega a temperatura ambient
  • 1 ou
  • 1 culleradeta de pell de llima ratllada
  • 1 culleradeta de pell de taronja ratllada
  • 80 g. d'aigua
 Per al farcit:
  • 750 g. de requesó o formatge cremós, tipus Philadelphia (jo he utilitzat requesó)
  • 230 g. de sucre
  • 60 g. de farina
  • 2 culleradetes de pell de llima ratllada
  • 2 culleradetes de pell de taronja ratllada
  • 4 ous
  • 170 ml. de nata
Preparació:
Preparar primer la massa:
Amassar la farina, el llevat, el sucre, les ratlladures i la mantega. No s'ha de notar cap ingredient per separat, però tampoc queda una massa compacta.
Batem l'ou i li afegim l'aigua.
Ho aboquem a la massa i amassem fins quede homogeni.
La tapem amb paper de film i reservem a la nevera al voltant de mitja hora.
Quan la massa ja està ben ferma per poder-la treballar preescalfem el forn a 210º.
Enfarinem una superfície i escampem la massa amb un corró.
La col·loquem sobre un motle, prèviament untat amb mantega, ajustem a les vores i retallem el sobrant.
Posem damunt paper de forn i alguna cosa que pese (cigrons, fesols, ...), així no pujarà la massa.
Baixem la temperatura del forn a 190º i la coem durant 10 minuts.
Traiem del forn, llevem el pes de damunt i tornem a coure 5 minuts més.
La deixem refredar fora del forn mentre preparem el farcit:
Baixem la temperatura del forn a 150º.
Batem el formatge, el sucre, la farina, la nata i les ratlladures de llima i taronja fins obtindre una mescla suau.
Anar afegint els ous un a un. No incorporar el següent fins que l'anterior no estiga ben integrat.
Abocar la mescla al motle i coure durant 1 hora i 25 minuts.
No traure'l del forn. Deixar que es refrede dins durant hora i mitja.
Desprès guardar a la nevera fins el moment de servir.
Acompanyar del que més ens agrade.
Bon profit!