Etiquetes

diumenge, 24 de febrer de 2013

Kringle - Pizza

Quan vaig publicar el Kringle Estonia ja vos vaig dir que admetia qualsevol farcit, dolç o salat. 
Hui he preparat aquest per a sopar, amb els ingredients que li hauria posat a una pizza.
Ací teniu la recepta:
Ingredients:
Massa:

  • 20 g. de sucre (una cullerada)
  • 140 g. de llet
  • 30 g. de mantega
  • 25 g. de llevat fresc
  • Un ou
  • 300 g. de farina de força
  • Una culleradeta de sal

Farcit:

  • Tomaca natural ratllada
  • Oli d'olives
  • Sal
  • Pernil dolç
  • Formatge
  • Orenga

Preparació (amb Thermomix):
Posar dins del got el sucre, la llet, la mantega i el llevat.
Programar 1 minut, 37º, vel. 2.
Afegir el rovell de l'ou i mesclar 4 segons, vel. 3.
Incorporar la farina i la sal.
Amassar durant 2 minuts, got tancat, velocitat espiga.
Deixar la massa dins d'una bossa de plàstic, en un lloc càlid, aproximadament una hora.
Posar la massa sobre una superfície enfarinada i estirar-la amb un corró.
Preescalfar el forn a 180º.
Repartir per damunt la tomaca, un xorret d'oli, sal...
... el pernil dolç, formatge ratllat i orenga.
Plegar pels dos costats (no m'he atrevit a tallar-lo per la mitat per si es desmuntava).
Enrotllar sobre ell mateix i donar-li forma de tortell.
Fer talls per damunt amb unes tisores.
Untar amb la clara d'ou i empolsar amb més orenga i formatge ratllat.
Coure durant 20 o 30 minuts.

Bon profit!

dilluns, 18 de febrer de 2013

Tiramisú de mandarina

I de postres... Tiramisú de mandarina. 
Ingredients:
Per al bescuit de xocolate:

  • 6 ous
  • 150 g. de farina
  • 100 g. de cacau en pols
  • 250 g. de sucre
  • Per a banyar-lo: 100 ml. de suc de mandarina i una copeta de Cointreau.

Per a la mousse de mandarina:

  • 500 ml de suc de mandarina
  • La ratlladura de dues mandarines
  • 400 g. de llet condensada
  • 600 ml. de nata (35% M.G.)
  • 150 g. de sucre glas
  • 500 g. de Mascarpone
  • 9 fulles de gelatina

Per a la cobertura:

  • 60 ml. de nata
  • 70 ml. d'aigua
  • 75 g. de sucre
  • 3 fulles de gelatina
  • 30 g. de cacau pur en pols

Preparació:
És aconsellable preparar-lo el dia d'abans.
Preparar primer el bescuit:
Preescalfar el forn a 180º.
Folrar o untar amb mantega i farina un motle.
Separar les clares dels rovells i muntar-les a punt de neu amb un pessic de sal.
Afegir el sucre.
Incorporar els rovells, la farina i el cacau sense deixar de batre.
Abocar la mescla al motle i coure durant uns 20' a 180º
Preparar la mousse:
Posar la gelatina a hidratar en aigua freda.
Muntar la mata amb el sucre i reservar a la nevera.
Apartar 50 ml. del suc de mandarina.
Mesclar la resta del suc i la ratlladura amb la llet condensada.
Batre el Mascarpone i afegir-lo a la barreja anterior.
Calfar els 50 ml. de suc i desfer en ells la gelatina escorreguda.
Incorporar-la a la mescla.
Afegir la nata muntada i integrar-la amb moviments envolvents.
Muntar el pastís:
Tallar el bescuit en tres capes.
Posar la primera capa de bescuit dins del motle.
Barrejar el suc i el Cointreau.
Mullar el bescuit.
Repartir la tercera part de la mousse per damunt.
Repetir el mateix amb la segona i tercera capa de bescuit i mousse.
Reservar a la nevera i preparar la cobertura:
Hidratar la gelatina en aigua freda.
Posar en un cassó al foc la nata, l'aigua i el sucre.
Quan comence a bullir afegir el cacau i desfer bé.
Traure del foc, deixar que baixe un poc la temperatura (60º) i afegir la gelatina escorreguda.
Desfer-la i esperar a que estiga tèbia (40º).
Abocar sobre el pastís.
Deixar a la nevera fins el moment de servir
Bon profit!

Coques amb recapte

Divendres passat vam reprendre la nostra PGA* (Programació Gastronòmica Anual) a l'escola. Ja duem un temps desganats. Però, com podeu comprovar, hem tornat amb força. Vam fer coques de totes les classes: de ceba i pèsols, de bledes, d'espencat, amb llonganissa roja, llonganissa blanca, botifarra, cansalada, sardina, ... Cinc quilos de farina, quasi res.
Ací vos deixe la recepta:
Ingredients per a la massa (5 o 6 coques):

  • El suc de mitja taronja + aigua fins arribar a 300 ml.
  • Dos cullerades d'oli d'olives
  • 50 g. de llevat fresc
  • 500 g. de farina de força
  • Una culleradeta de sal

Preparació:
Desfer el llevat en els líquids tèbis (40º aproximadament)
Afegir la farina i la sal (És important posar la sal al final, si la poseu amb el llevat la massa no pujarà).
Amassar i formar una bola.
Tapar i deixar a un lloc càlid fins que doble el volum.
[Thermomix: Posar dins la màquina el suc de taronja, l'aigua, l'oli i el llevat.
Programar 2', T. 37º, vel. 2.
Afegir la farina i la sal.
Mesclar 15", vel. 6, i amassar 2', vel. espiga.
Deixar reposar la massa, fins que isca pel bocal, de 30' a 40']

Fer boles de 150 g per a les coques menudes, i  de 300 g. per a les grans.

Amb la mà untada amb oli donar-li forma a les coques.
Omplir amb el recapte.

Coure a 180º - 200º (depén del forn), durant uns 20' o 30'.
Bon profit!

dijous, 14 de febrer de 2013

Galetes de Sant Valentí

Abans de Nadal vaig prometre als  meus alumnes del segon cicle que algun dia faríem un taller de galetes. Així que... ja que els agrada tant celebrar Sant Valentí, n'he preparat unes per decorar-les amb glassa.
La idea de fer piruletes de galeta la vaig traure del blog "Corazón de Almíbar".  
Aquestes fotos són de les que vaig preparar jo a casa abans. 
Els han agradat molt, i ho han passat molt bé decorant-les amb la "pintura comestible".
Ací teniu la recepta:
Ingredients:

  • Un ou
  • 150 g. de mantega a temperatura ambient
  • 125 g. de sucre glas
  • 2 cullerades de mel
  • Unes gotes de vainilla
  • 450 g. de farina
  • Un xorret de llet per alleugerar la massa.
  • Glassa: una clara d'ou, 150 g. de sucre glas i colorant alimentari. 

Preparació:
Batre la mantega fins que quede cremosa.
Incorporar poc a poc el sucre fins que quede totalment integrat.
Afegir l'ou batut, l'extracte de vainilla i la mel.
Incorporar la farina i amassar.
Si la massa queda molt dura afegir un xorret de llet i seguir amassant fins que quede una massa homogènia.
[Amb Thermomix: Posar tots els ingredients dins i programar 30 segons a velocitat 6. Traure la massa i fer una bola compacta.]
Embolicar la massa amb film i guardar-la a la nevera al menys una hora.
Traure la massa i estirar-la amb un corró.
Preescalfar el forn a 180º.
Tallar les galetes i clavar-les en un palet.

Coure-les de 10 a 15 minuts.

Preparar la glassa: batre la clara i anar afegint el sucre.
Separar part de la glassa, incorporar el colorant i batre fins que quede ben integrat.
Posar la glassa en una mànega de boquilla fina i decorar les galetes.
Feliç Sant Valentí!

diumenge, 10 de febrer de 2013

Coca "Salomé"






Ja havia comentat en alguna ocasió que acostume a guardar les receptes amb el nom de la persona que me les dóna, així la identifique ràpidament. Va ser la meva companya Salomé qui em va passar la recepta d'aquesta coca de poma, una de les que més èxit té. La veritat és que està boníssima i a casa no es cansen mai de menjar-ne. Hui no he arribat a temps de fotografiar-la sencera, he entrat a la cuina i he pillat a Andrés i Andreu, pare i fill, tallant-se un tros de coca per berenar. Així que... si m'encante no vos puc mostrar ni les molles. Ací vos deixe la recepta:
Ingredients:

  • 6 ous
  • 2 gots de sucre
  • 2 gots de farina
  • ratlladura de llima
  • 1 got d'oli de girassol
  • Un sobre de llevat Royal
  • Una poma i una pera.
  • Nous, panses, ametles, ...
  • Sucre i canyella

Preparació:
Preescalfar el forn a 180º.
Folrar una llauna amb paper de forn.
Separar les clares dels rovells i muntar-les a punt de neu.
Afegir, sense parar de batre, el sucre, els rovells, l'oli, la farina, la ratlladura i el llevat.
Abocar la mescla a la llauna folrada amb paper.
Pelar la poma i la pera, tallar-les a trossos i repartir-les per damunt de la coca.
Col.locar nous, panses, ametla laminada, ... per damunt.
Empolsar amb sucre i canyella.
Coure al forn durant uns 30 o 35 minuts aproximadament.
Bon profit!



dissabte, 2 de febrer de 2013

Cupcakes de xocolate, dolç de llet i ametla.

Ara que estan tan de moda els "cupcakes" he decidit fer-ne de xocolate, ametla i dolç de llet.
Amb la meva recepta dels sis gots he fet la massa, i els he farcit de dolç de llet. El resultat... boníssim.  
Quan els menges semblen un coulant, però aquesta vegada el que surt de dins no és xocolate sinó dolç de llet.
Ací vos deixe la recepta:
Ingredients:
  • 3 ous
  • 2 natilles de xocolate  (1 got)
  • 1 got d'oli de girasol
  • 1 got de sucre
  • 1 got d'ametla molta
  • 1 got de farina
  • 1 got de xocolate en pols
  • 1 sobre de llevat ROYAL
Per al farcit i decoració:
  • Un pot de dolç de llet
  • 50g. de mantega
  • 50g. de sucre glas
  • 50g. de crocanti d'ametla
Preparació:
Preescalfar el forn a 180º.
Batre els ous i afegir la resta d'ingredients.
Repartir la mescla en els motles de magdalenes, no sobrepassar les 3/4 parts del motle.
Posar una culleradeta de dolç de llet al centre de la massa.
Coure durant uns 18 minuts a 180º (temperatura dalt i baix amb aire). 
Preparar un glassejat amb la mantega (a temperatura ambient), el sucre glas i 50g. de dolç de llet: batre la mantega amb el sucre fins obtindre una crema homogènia, afegir-li el dolç de llet i integrar-lo en la mescla.
Traure els cupcakes del forn i posar una culleradeta d'aquesta crema damunt de cadascun.
Repartir per damunt el crocanti.
Bon Profit!
Ací teniu la foto dels que vaig preparar per Cap d'Any per als més menuts, amb el mateix farcit però sense el glassejat, tan sols amb sucre glas per damunt i una decoració més nadalenca.