Etiquetes

dissabte, 25 de maig de 2013

Pastís d'aniversari "Hello Kitty"

El dijous passat la meua neboda Anna va complir 3 anys, i hui ha celebrat la festa d'aniversari. 
Per a l'ocasió li he preparat aquest pastís de la "Hello Kitty". Volia que quedara atractiu, però també saborós, i al gust de menuts i grans. 
Ha agradat molt, tant la decoració com el pastís.
Vaig començar a preparar-lo uns dies abans, per tal de no anar ofegada a última hora.
Ací vos deixe la recepta:
Ingredients:
Bescuit:

  • 6 ous
  • 4 natilles de xocolate
  • 2 gots d'oli de girasol
  • 2 gots de farina
  • 2 gots de sucre
  • 2 gots de xocolate en pols
  • 2 gots d'ametla molta
  • 1 sobre de llevat ROYAL

Crema de dolç de llet i Mascarpone:

  • 500 g. de formatge Mascarpone.
  • 400 g. de dolç de llet

Trufa:

  • 500 ml. de nata (35% MG)
  • 150 g. de xocolate pur
  • 100 g. de sucre 

Nata:

  • 500 ml. de nata (35% MG)
  • 100 g. de sucre glas
Cobertura i decoració:

  • 250 g. de xocolate pur
  • 1 kg. de Fondant blanc
  • 200 g. de fondant negre
  • 200 g. de fondant roig
  • 20 g. de fondant grog  


Preparació:
Preparar primer la trufa:
Posar la nata i el sucre en un cassó al foc. 
Traure del foc quan comence a bullir.
Abocar el xocolate a trossos.
Remenar fins que quede ben desfet.
Deixar refredar i guardar a la nevera fins el moment de preparar el pastís.
Per preparar el bescuit:
Preescalfar el forn a 200º.
Folrar una llauna amb paper de forn.
Batre els ous i anar afegint la resta de ingredients fins obtindre una massa homogènia.
Repartir a la llauna una quarta part de la massa.
Coure durant 10 minuts.
Traure del forn i repetir la mateixa operació tres vegades més.
Barrejar el dolç de llet amb el Mascarpone.
Batre fins que quede una crema esponjosa i homogènia.
Reservar a la nevera.

Muntar la nata amb el sucre.
Reservar a la nevera.

Muntar la trufa que teníem guardada.
Tornar-la a la nevera.

Recordeu que tots els ingredients han d'estar ben freds per tal que munten bé.

Aconseguir una còpia del dibuix (DIN A3).
Retallar la silueta i usar-la com a plantilla.
Tallar la primera capa de bescuit.
Posar el bescuit sobre una safata.
Repartir el dolç de llet amb Mascarpone.
Ajustar una tira de paper d'acetat per les vores, per tal que queden ben rectes.

Tallar i posar la segona capa de bescuit.
Repartir la trufa per damunt.
Posar la tercera capa.
Repartir la nata.
Tapar amb l'última capa de bescuit.
Deixar unes hores a la nevera.
Llevar les tires d'acetat.
Fondre el xocolate.
Cobrir tot el pastís.
Es convenient tapar la safata per tal que no s'embrute de xocolate. 
Reservar a la nevera mentre preparem el fondant.
Empolsar amb sucre glas una superfície de treball.
Amassar un poc el fondant.
Estirar-lo amb l'ajuda d'un corró.
Enrotllar-lo sobre el corró per poder cobrir amb ell el pastís.
Estendre per damunt.
Donar-li forma i retallar el sobrant.
Modelar amb el fondant negre els ulls i els bigots.
Fer un llaç amb el fondant roig.
Fer-li el nas amb el fondant grog.
Rematar la base amb una tira de fondant negre.

Per molts anys Anna!!!


dimecres, 22 de maig de 2013

Cupcakes "Red Velvet"

Fa temps vaig fer un pastís amb un preparat especial per a "Red Velvet" (vellut roig). Havia sentit que es tractava d'un bescuit d'un intens color roig i amb una textura molt suau i esponjosa. No va quedar mal, però... ara que he provat a fer-lo sense colorant, tot ingredients naturals, m'he adonat de la gran diferència. Realment sembla vellut (terciopelo), una textura molt agradable i un sabor refrescant.
Receptes per fer aquest bescuit n'hi ha moltes, amb colorant o sense. Jo m'he decidit per la de Sandeea de La receta de la felicidad. Sí, sí... la de l'anunci de Finish Quantum. Fa unes receptes i unes fotos espectaculars. No és estrany que li donen premis.
Ací vos deixe la recepta tal qual l'he feta jo:
Ingredients:
Bescuit:
  • 200 g. de remolatxa crua
  • el suc d'una llima
  • 2 cullerades de vinagre
  • un iogurt grec sense sucre
  • 125 g. de mantega a temperatura ambient
  • 200 g. de sucre
  • 2 ous M
  • una cullerada d'extracte de vainilla
  • 250 g. de farina
  • una cullerada de cacau pur en pols
  • 2 culleradetes de llevat ROYAL
Cobertura:
  • 125 g. de mantega a temperatura ambient
  • 250 g. de Philadelphia
  • 200 g. de sucre glas

Preparació:
Preescalfar el forn a 150º
Pelar, trossejar i triturar la remolatxa.
Afegir el suc de llima i el vinagre. Batre tot fins obtindre un puré, el més fi possible.
Agregar el iogurt i batre.
En un altre recipient mesclar bé la mantega amb el sucre.
Afegir un ou, integrar-lo bé i afegir l'altre.
Unir-ho a la mescla de remolatxa. Agregar la vainilla
Incorporar la farina, el cacau i el llevat. Mesclar-ho tot.
Repartir en motles, sense sobrepassar les 3/4 parts.

Coure durant 15 minuts.
Mentrestant preparem la cobertura:
Batre la mantega amb el formatge i el sucre fins obtindre una crema esponjosa i homogènia.
Reservar a la nevera. 
Traure els cupcakes del forn i esperar uns minuts.
Desmotlar de la safata i posar-los sobre una graella fins que es refreden del tot.
Decorar amb la crema.
Bon profit!

diumenge, 19 de maig de 2013

Galetes de comunió

Heu vist quines flors més estranyes m'han crescut?
Je, je... Són les galetes que he preparat per a les filles d'uns amics i d'unes companyes de treball. Prenen la comunió el proper diumenge.

Encara que són totalment comestibles, més que una recepta de cuina és un treball manual.
Per a fer les galetes he utilitzat la mateixa massa i procediment que ací. I per a la decoració... fondant, perles i flors de sucre, colorants,...
No tinc fotos del muntatge, he anat fent i desfent fins trobar cóm m'agradaven més. 
I ací està el resultat... Espere que els agraden.

diumenge, 12 de maig de 2013

Cupcakes de Toffee

Quan et menges un cupcake poden passar dues coses: que et quedes amb ganes de menjar-ne un altre, o... que et semble que t'has menjat tot el plat. És el cas d'aquests, els dàtils i nous que porten els fan molt saborosos i consistents.
Els he trobat al llibre BOUTIQUE de PASTELERIA, de l'afamada pastissera anglesa PEGGY PORSCHEN


Ací vos deixe la recepta:
Ingredients:
Bescuit:

  • 70 ml. d'aigua
  • 290 g. de dàtils desossats
  • 1 i 1/2 culleradeta d'extracte de vainilla
  • 130 g. de mantega a temperatura ambient
  • 240 g. de sucre "mascabado" (l'he posat moreno)
  • 290 g. de farina amb llevat incorporat
  • 1 i 1/2 culleradeta de bicarbonat sòdic
  • 3 ous grans
  • 145 g. de nous 

Almívar:

  • 150 ml. d'aigua
  • 150 g. de sucre blanc

Farcit:

  • 250 g. de dolç de llet

Glassejat:

  • 200 g. de formatge crema (Philadelphia)
  • 200 g. de mantega a temperatura ambient
  • 500 g. de sucre glas (potser la propera vegada en pose sols 400g.)
  • 120 g. de dolç de llet

Decoració:

  • Dàtils
  • Nous
  • (Al llibre estan decorats amb una fulla de massapà).
Preparació:
Posar els dàtils en un recipient i abocar damunt els 70 ml. d'aigua bullint.
Deixar reposar 20 minuts.
Preescalfar el forn a 180º.
Picar els nous i torrar-los al forn 5 minuts. Reservar.
Escórrer els dàtils, picar-los finament i afegir l'extracte de vainilla. Reservar.
Batre la mantega amb el sucre fins que quede una massa esponjosa.
Tamisar la farina amb el bicarbonat.
Afegir els ous, d'un en un, a la mantega batuda, alternant amb la farina: un ou, dues o tres cullerades de farina... No abocar un ou fins que l'anterior no estiga ben integrat a la massa.
Acabar d'incorporar tota la farina.
Afegir els dàtils i els nous.
Mesclar lleugerament.
Col.locar càpsules de paper (24 unitats aproximadament) en una safata (o dues) apropiada per a coure cupcakes.
Repartir la mescla en els motles. No omplir més de 3/4 parts del motle.
Coure de 15 a 20 minuts. (Es pot comprovar el punt de cocció punxant amb un palet al mig, si ix net ja està cuit).
Mentre estan al forn preparar l'almívar:
Posar al foc l'aigua i el sucre, i coure a foc baix fins que el sucre estiga desfet. Reservar.
Traure els cupcakes del forn i esperar 10 minuts.
Mullar-los amb l'almívar amb l'ajuda d'un pinzell. Deixar que es refreden un poc més, traure´ls de la safata i posar-los sobre una graella.
Preparar el glassejat:
Batre la mantega amb el sucre fins que quede esponjós.
Afegir el formatge poc a poc sense deixar de batre.
Incorporar el dolç de llet i seguir batent a velocitat baixa, fins que quede una massa homogènia.
Guardar a la nevera.
Embolicar els cupcakes, si estan ja freds, amb paper film i deixar-los també a la nevera, almenys una hora.
Posar el glassejat en una manega pastissera amb boca gran.
Traure els cupcakes de la nevera i llevar el film.
Amb l'ajuda d'un descorador de pomes, traure un tros de la part superior central.
Omplir el buit que hem deixat amb dolç de llet.
Col.locar el glassejat dins d'una manega pastissera de boca ampla i distribuir-lo per damunt dels cupcakes.
Finalment decorar amb un dàtil farcit amb un tros de nou.
Bon profit!

dissabte, 4 de maig de 2013

Coca de taronja.

Ací vos deixe una "coca en llanda" de taronja i ametla. Aquesta vegada no li he afegit res per damunt, però li podeu incorporar panses, xocolate, ... el que més vos agrade.
Ingredients:

  • 6 ous
  • 500 g. de sucre
  • 500 ml. de suc de taronja
  • 50 ml. d'oli de girasol
  • 250 g. d'ametla molta
  • 400 g. de farina (la recepta original en portava sols 250 g., però queda molt prima i humida, per al meu gust, així té més consistència)
  • 2 sobres de llevat Royal

Preparació:
Preescalfar el forn a 200º.
Folrar una llauna amb paper de forn.
Mesclar la farina, l'ametla i el llevat.
Separar les clares dels rovells i muntar-les a punt de neu.
Afegir el sucre, els rovells, l'oli i el suc de taronja, sense deixar de batre.
Incorporar-ho a les farines i remenar bé.
Abocar tota la mescla a la llauna.
Posar al forn i baixar la temperatura a 180º.
Coure durant uns 35 minuts (ja sabeu que cada forn és un món i el temps o la temperatura pot variar en cada cas).


Bon profit!