Etiquetes

dilluns, 29 de juliol de 2013

Fartons


Aquestos dies està apretant la calor i abellix una orxata ben fresca. Per acompanyar-la res millor que uns bons fartons casolans.
Ací teniu la recepta:
Ingredients:
  • 100 ml. d'aigua
  • 100 ml. d'oli de girasol
  • 50 g. de llevat fresc
  • 600 g. de farina de força
  • 2 ous
  • 100 g. de sucre
  • 1/2 culleradeta de sal
  Per al glassejat:
  • 100 g. de sucre glas
  • Dos cullerades d'aigua
  • Sucre glas per empolsar
Preparació:
Manual:
Mesclar la sal amb la farina i formar un volcà amb ella dins d'un recipient ample, o damunt d'una superfície.
Fer un clot al mig i abocar els ous i el sucre.
Desfer el llevat en l'aigua (tèbia) i afegir-lo.
Mesclar i anar incorporant l'oli.
Fer una bola i deixar-la reposar, tapada, de 20 a 30 minuts, fins que doble el volum.
Amb Thermomix:
Posar dins la màquina l'aigua, l'oli, el sucre, els ous i el llevat.
Programar 2' ,T. 37º, vel. 2.
Afegir la farina i la sal.
Mesclar 15'', vel. 6, i amassar 2', got tancat, velocitat espiga.
Deixar reposar la massa, fins que ixca per bocal.
Traure la massa, amassar un poc i donar-li forma de bola.

Dividir la massa en 30-32 porcions, tapar i deixar reposar uns 10 minuts.
Estirar cada porció amb l'ajuda d'un corró.
 Enrotllar cada tira, per la part més llarga.

 Col.locar els fartons sobre una llauna, folrada amb paper de forn. 
 Tapar i deixar reposar durant una hora, ...
 ... que vagen unflant.
 
 Preescalfar el forn a 180 º i coure'ls de 10 a 15 minuts.
 Deixar que es refreden sobre una reixa.
Preparar una glassa amb els 100 g. de sucre glas i les dos cullerades d'aigua molt calenta.
Untar els fartons amb la glassa.
 I empolsar-los amb més sucre glas.
 I... a berenar. 
 Bon profit!

dilluns, 15 de juliol de 2013

Curs amb Paco Torreblanca

Sííííí..., és ell, PACO TORREBLANCA. I la del costat... sóc joooo!!!!
Dissabte passat vaig estar a Petrer, a la seva escola (International School of Pastry Arts). Vaig descobrir aquests cursos  per a aficionats a la rebosteria la setmana passada, i ràpidament em vaig matricular, ja era l'últim d'aquesta temporada: "Taller de tartaletes".
Dissabte, 13 de juliol, les 6 del matí, sona el despertador i em pose en marxa cap a Petrer. No m'ho acabe de creure, me'n vaig a fer un curs amb el mateix Torreblanca.
Les 8:30h., va arribant la gent, un total de 17 alumnes. Ens conviden a pujar. Paco ja està traient dolços del forn... 
-"Pasad... Tomad algo... Un café?..."
Des del primer moment ens tracta com de la família.
Després d'hora i mitja de camí, i amb la pinta que té tot... qualsevol es resisteix a prendre alguna cosa. 
Tot estava boníssim.
Una vegada reposades les forces, comencem. 
A més de ser un magnífic pastisser, és un excel·lent mestre.
Va ser un matí molt intens:
Massa sable tradicional, sable breton, ...
Crema de llima, crema de nous, merengues, xocolate, crema pastissera, mascarpone, ...
Vam fer "tartaletes" menudes, grans, redones, quadrades...
Infinitat de combinacions...
Ho vam passar de meravella, tant amb ell com amb els seus ajudants. I els resultats... espectaculars.
A setembre comença nous cursos... 
Ja tinc ganes de tornar!

dissabte, 6 de juliol de 2013

Amanida de llentilles

Hui vos porte un recepta ben diferent, res de dolç.
Ara a l'estiu no abellix gens, als menys a ma casa, menjar-se un plat de llentilles estofades, però preparades d'aquesta manera la cosa canvia prou.
Es tracta d'un plat molt complet, els aminoàcids essencials que no tenen les llegums els trobem als cereals, i viceversa. És per això que la combinació de les llentilles amb l'arròs ens aporta proteïna completa.
Anem amb la recepta:
Ingredients:
  • Un pot gran de llentilles cuites (preferiblement de la varietat "pardina")
  • 200 g. d'arròs
  • Un o dos pebres italians
  • Una ceba tendra
  • Dos tomaques madures grans
  • Dos llaunes de tonyina en conserva

Preparació:
Posar aigua en un cassó al foc amb un pessic de sal i un xorret d'oli.
Abocar l'arròs quan comence a bullir l'aigua.
Remenar i coure de 10 a 15 minuts.
Traure del foc i colar-lo inmediatament.
Posar l'arròs bullit en un recipient ample.
Escórrer les llentilles i incorporar-les a l'arròs.
Rentar i picar el pebre i la ceba. Afegir-ho a l'arròs i les llentilles.
Pelar i ratllar les tomaques. Incorporar-les.
Finalment escórrer l'oli de la tonyina i afegir-la a la resta d'ingredients.
Remenar tot i reservar a la nevera fins el moment de servir.
Es pot amanir amb un bon oli d'olives i un poc de vinagre, amb maionesa, o ... el que més vos agrade.
Bon profit!