Etiquetes

dissabte, 22 de març de 2014

Pastís "Guerra de les Galàxies"

Aquesta setmana he estat enfeinada amb una tasca molt gratificant per a mi. Demà és l'aniversari d'Andreu, el fill de la meva companya Salomé, i he estat preparant el seu pastís d'aniversari. Molts xiquets de la seva edat estan emocionats amb els personatges i la nau de la Guerra de les Galàxies, "El Falcó Mil·lenari", i jo..., aprofitant aquest interès, vaig decidir fer el pastís "Guerra de les Galàxies".
Al principi volia que la nau fora el propi pastís, però vaig pensar que, al donar-li forma, llençaria a perdre molta quantitat de bescuit, així que vaig decidir que la nau seria sols part de la decoració.
He començat per fer la nau amb pasta de galeta.
Una vegada cuita la galeta, l'he coberta amb fondant i li he fet les decoracions. 
El pastís és de xocolate, farcit amb trufa, nata i crema de caramel, igual que el de la "Hello Kitty", però aquesta vegada rectangular.
L'he cobert amb fondant blau marí, per simular l'espai de nit. (Aquesta part m'ha resultat la més delicada, el fondant costa d'escampar i es clavilla amb facilitat).
Una vegada cobert amb el fondant, he posat uns palets per la zona on va la nau i els he tallat arran de la base, per fer de pilars de la nau i que no s'afone dins del pastís.
Després tan sols queda col·locar la nau damunt i acabar de decorar-lo.
Ahir pel matí li'l vaig dur a l'escola i, quan el va obrir, no sé qui estava més content: ell, quan va veure "EL HALCÓN MILLONARIO", o jo, al veure la seva careta de felicitat.
PER MOLTS ANYS, ANDREU!
I... QUE LA FORÇA T'ACOMPANYE!

dissabte, 8 de març de 2014

Cupcakes de violeta per al Dia de la Dona Treballadora

Dijous passat vam celebrar el "Dia de la Dona Treballadora" a l'escola. Cadascú va dur alguna cosa per dinar. Es podeu fer una idea de la quantitat de menjar que s'ajunta? Hem dinat dos dies seguits el mateix.
Jo, com de costum, he portat les postres. Volia dur alguna cosa de color lila (per ser el dia de la dona) i vaig pensar en fer cupcakes amb el glassejat d'aquest color. Al final vaig optar per fer-los de violeta, així tenen color i sabor.
La recepta és una adaptació dels Cupcakes d'espígol de la Pastisseria Hummingbird de Londres, i han resultat molt bons. Hui he tingut que fer-ne de nou per a casa.
Ací teniu la recepta:
Ingredients (per a 12 unitats):
Per a la base:
  • 120 ml de llet
  • 120 g de farina
  • 140 g de sucre
  • 1 culleradeta de llevat Royal
  • 40 g de mantega a temperatura ambient
  • 1 ou
  • 1 culleradeta de pasta de violeta

Per al glassejat:
  • 250 g de sucre glas
  • 80 g de mantega a temperatura ambient
  • 25 ml de llet
  • 1 culleradeta de pasta de violeta
  • Violetes caramelitzades

Preparació:
Preescalfar el forn a 170º.
Preparar una safata per a magdalenes amb 12 càpsules.
Posar en un recipient la farina i el llevat tamisats, el sucre i la mantega a trossos.
Batre tot junt a velocitat lenta, fins obtindre una textura granulosa.
Afegir la llet , la pasta de violeta i, finalment, l'ou.
Batre tot junt.
Distribuir la mescla en els dotze motles. No superar les 3/4 parts del motle. (La mesura exacta és aquest utensili de fer boles de gelat).
Coure al forn durant uns 15 minuts aproximadament.
Mentrestant preparem el glassejat:
Posar en un recipient el sucre glas tamisat, la mantega a trossos, la pasta de violeta i la llet. Batre tot fins que quede un glassejat molt homogeni i fi.
Posar la mescla en una mànega pastissera, amb la boquera que més ens agrade, i cobrir els cupcakes
Finalment, decorar amb una violeta caramelitzada.
Els que vaig dur a l'escola els vaig adornar amb una galeta.
Feliç Dia de la Dona Treballadora!

dissabte, 1 de març de 2014

Pastís exprés de Pilar

Sí, sí, exprés. Fàcil, fàcil, facilíssim, i ràpid, ràpid, rapidíssim. Així és aquest pastís, molt ràpid i fàcil de preparar, no necessita cap tipus de cocció. Un dolç cruixent de xocolate que sembla els famosos "Huesitos".
Fa uns mesos, el meu company Vicent Ribes el va dur a l'escola per celebrar el seu aniversari, l'havia preparat la seua dona, Pilar, i va estar tot un èxit. Immediatament totes li vam demanar la recepta, i jo li vaig prometre que el publicaria al blog. Així que... ací el teniu.
Ingredients:
  • 12 neules (Abans sols es trobaven al supermercat Mas y Mas, però ara ja en venen a Mercadona també. Al paquet en van 24, hi ha per a dos pastissos)
  • Un pot de Nutella (400 g.)
  • Crocant d'ametla (jo l'he posat d'avellana)

Preparació:
Posar el pot de Nutella en un lloc càlid, perquè la crema no estiga massa dura i es puga untar bé. Jo l'he posat dins d'un recipient amb aigua calenta.
Posar una neula sobre el plat on el servirem i untar per damunt una cullerada de Nutella.
Repetir aquest procediment fins a dotze vegades.
Cobrir tot el pastís amb Nutella.
Empolsar amb el crocant.
Guardar a la nevera fins el moment de servir.
Bon profit!