Etiquetes

diumenge, 31 de maig de 2015

Flam de coco


La setmana passada vaig descobrir la llet de coco de la marca alpro, i l'he utilitzada per fer aquest dolç. Es tracta d'un flam a la vegada consistent i refrescant.
Ací teniu la recepta.
Ingredients:
  • Un llauna gran de llet condensada
  • Un litre de llet de coco
  • 125 g. de coco ratllat
  • 8 ous XL
  • Caramel líquid

Preparació:
És millor preparar-lo un dia abans perquè estiga ben fresc.
Preescalfar el forn a 180º.
Batre els ous.
Afegir la llet condensada i la llet de coco.
Batre tot bé.
Incorporar el coco ratllat.
Caramelar un motle gran, o motles individuals.
Repartir la mescla pels motles.
Coure al forn durant uns 30 minuts si són motles individuals, o 45 minuts si es tracta d'un motle gran. També es pot coure al bany Maria, en aquest cas la cocció serà més lenta i el flam quedarà més fi, sense bombolletes.
Deixar refredar i reservar a la nevera.
Desmoblar i adornar al gust.

Bon profit!

dimecres, 20 de maig de 2015

Casadielles de pasta de full.


http://2.bp.blogspot.com/-Z2muHhyxEmk/VGjyso-5kiI/AAAAAAAADmI/txMjb_NQgqQ/s1600/IMG-20141013-WA0022.jpg


Ha arribat el dia 20 i la nostra cita amb el repte "Del blog al plat" que proposa Mercè de "Destapant cassoles".
Aquest mes tinc el blog un poc abandonat però no podia faltar a aquesta convocatòria. En aquesta ocasió el blog triat ha estat "Cuinant a Canet", un blog molt complet per la seva varietat de receptes, tant dolces com salades. Jo he triat les Casadielles de pasta de full. Aquest dolç, típic d'Astúries, el vaig provar quan vaig estar allí de viatge i no m'imaginava que resultara tan fàcil de preparar.
Ací teniu la recepta:
Ingredients:


  • Una làmina de pasta de full
  • 200 g. de nous pelades
  • 100 g. de sucre
  • 50 ml. d'anís dolç
  • Sucre glas per a empolsar

Preparació:
Preescalfar el forn a 180°.
Triturar les nous.
Afegir el sucre i remenar bé.
Incorporar l'anís i amassar fins aconseguir una pasta homogènia.

Tallar la pasta de full a petits rectangles (jo n'he fet 16).
Distribuir la pasta de nous per damunt.

Donar-los forma de canelons.
Coure al forn fins que estiguen daurats (de 15 a 20 minuts).

Empolsar amb abundant sucre glas.

Bon profit!