Etiquetes

dilluns, 20 de juliol del 2015

Pa amb nous i panses

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgt1WmRhgcC_wSo4VEjML2zbVSZ4cDhIQ9XyGCOgXm2Ik2rfBemncBks2WiOhy7laP5VWsWgjJfT5EJcyZ5AHq6TZfnuCZ-6CriBunBNb4otPM6FQEY3zCxo464bPqjC2HWTY6rmfNnW7zQ/s1600/IMG-20141013-WA0022.jpg
Quasi no em dona temps de publicar aquesta recepta. Durant tot el mes he estat molt ocupada i havia deixat un poc a banda el blog, però m'havia promès a mi mateixa que no podia faltar al repte del dia 20, "Del blog al plat". Aquesta vegada la proposta és "De cuina", un blog que no us podeu perdre, molt interessant. 
Acostume a fer tot el pa que consumim a casa, és per això que, ja que no disposava de massa temps, vaig decidir fer aquest pa amb nous i panses; em va vindre de meravella la recepta. A l'estiu el pa és molt més ràpid de fer, i amb la calor (no caloret) que està fent..., en un punt teniu un bon pa.
Ací teniu la recepta:
Ingredients:

  • 500 g. de farina de força (Jo he utilitzat 475 g. de farina d'espelta + 25 g. de farina de sègol)
  • 10 g. de sal
  • 20 g. de mantega o d'oli d'olives (he posat oli d'olives)
  • 300 ml. d'aigua
  • 10 g. de llevat fresc
  • 100 g. de nous pelades
  • 150 g. de panses moscatell sense pinyol

Preparació:
Es pot preparar amb la Thermomix o manualment.
Desfer el llevat amb l'aigua (a temperatura ambient si és estiu, o un poc tèbia a l'hivern).
Incorporar la farina i la sal. Amassar bé.
Incorporar l'oli i integrar-lo en la massa.
Estirar la massa, afegir les panses i les nous i doblar-la.
Repetir aquest pas fins que tinguem incorporades totes les panses i les nous.
Fer una bola, tapar i deixar reposar en un lloc càlid fins que doble el volum.

Una vegada fermentat el pa, donar-li la forma que més ens agrade. Podem fer un pa gran o fer-ne de més menuts.
Tornar a tapar i deixar reposar fins que augmente de volum.
Preescalfar el forn a 210º.
Just abans d'entrar el pa dins del forn mullar-lo un poc amb unes gotes d'aigua. 
Coure el pa 10 minuts a aquesta temperatura, baixar a 200º i continuar la cocció 30 minuts més. (Si heu fet pans més menuts el temps de cocció l'haureu de reduir). 
Deixar refredar i... a gaudir!
Bon profit!