Etiquetes

diumenge, 22 de novembre de 2015

Cabell d'àngel

Desprès de tant de temps sense publicar cap recepta, hui vos porte la del Cabell d'Àngel, una confitura molt utilitzada en la preparació dels dolços de Nadal. Si voleu preparar-la en casa, el que més difícil vos resultarà és trobar la fruita.





Ingredients:
Un meló de cabell d'àngel
Sucre
Branques de canyella
Pell de llima



Preparació:
Rentar bé el meló.
Embolicar-lo amb un drap net i tirar-lo a terra per trencar-lo.

Eliminar les pipes que es puguen i tallar-lo a trossos grans.
Coure'l en una cassola, cobert d'aigua i amb un pessic de sal, a foc viu, durant uns 30-40 minuts, fins que queden les fibres soltes.

Deixar refredar i escórrer.
Separar tota la polpa de la corfa i traure-li totes les pipes.

Per cada quilo de polpa neta i escorreguda, preparar un quilo de sucre, la pell d'una llima i una branca de canyella.
Posar-ho tot al foc en una cassola i coure-ho a foc suau i remenant sovint durant uns 30 minuts aproximadament.
Si volem conservar la confitura un llarg temps tan sols hem de posar-la en pots de vidre només apaguem el foc, tapar els pots i deixar-los del revés fins que es refreden i es quede envasat al buit.