Etiquetes

dimarts, 29 de desembre de 2015

Canelons de peix

Enguany, per al dinar de Nadal, vaig optar per fer aquests canelons de peix. Si aconseguiu un bon peix i marisc, el resultat és deliciós. Els podeu preparar la vespra i acabar de coure'ls just abans de menjar-los.
Ací vos deixe la recepta:
Ingredients:
  • Una bona cua de lluç
  • 6 cuetes de rap
  • 1 k. de llagostins
  • 2 alls porros
  • 2 cebes
  • Una branca de julivert
  • 1/2 got de vi blanc
  • 100 ml d'oli d'olives
  • 3 o 4 paquets de plaques de canelons
  • 500 ml. de llet
  • Un litre d'aigua
  • 6 cullerades de farina
  • 50 g. de mantega
  • Formatge ratllat per a gratinar
  • Sal i pebre
Preparació:
Pelar els llagostins, reservar les pells i els caps.
Traure la pell i l'espina al lluç i al rap. Tallar la carn a daus. Reservar les espines.
Posar en un cassó al foc el litre d'aigua, totes les espines, els caps i les pells dels llagostins, la branca de julivert, i coure-ho tot durant uns 20 minuts. Colar i reservar.
Preparar el farcit:
Picar la ceba i els porros (reservar un tros de ceba per a la beixamel).
Posar una cassola ampla al foc amb l'oli i sofregir, a mig foc, els porros i la ceba, fins que es vegen transparents.
Pujar el foc, abocar el vi i deixar reduir.
Incorporar el peix i els llagostins. Salpebrar i coure uns minuts. Reservar.
Posar a remull, en abundant aigua durant uns 20 minuts, les plaques de canelons. Remenar sovint perquè no s'apeguen unes a altres.
Preparar la beixamel:
Picar molt finament un tros de ceba.
Posar en un cassó la mantega al foc, abocar-li la ceba i sofregir-la.
Quan estiga transparent, incorporar la farina, torrar-la un poc i abocar la llet i el caldo de peix que tenim reservat. Coure sense parar de remenar, fins aconseguir una crema suau (no massa espessa).
Muntatge:
Posar al fons d'una llauna o cassola de forn un poc de beixamel.
Traure les plaques dels canelons i col·locar-les sobre un drap de cuina, per traure-li l'excés d'aigua.
Posar damunt de cada làmina una cullerada de farcit. Enrotllar els canelons i col·locar-los a la llauna.
Abocar la beixamel per damunt.
Repartir el formatge ratllat per tota la superfície.
Preescalfar el forn a 180º.
Coure els canelons durant 30 minuts, amb calor sols a la part de baix, i desprès amb calor dalt i baix fins que queden daurats.
Bon profit!

divendres, 25 de desembre de 2015

Tronc de Nadal amb crema de torró


Vos porte un dolç típic d'aquestes festes que he preparat per a les postres del dinar de Nadal. Es pot farcir de moltes coses: confitura, xocolate, nata, ... Jo he preferit omplir-lo de crema de torró. Boníssim
Ací teniu la recepta:
Ingredients:
Bescuit:
  • 4 ous XL ( 5 si són més menuts)
  • 90 g. de sucre
  • 100 g. de farina
  • Una cullereta de llevat Royal
  • Un pessic de sal
Farcit:
  • 300 g. de torró de Xixona (esta vegada l'he fet amb torró de "yema tostada")
  • 500 ml. de nata per a muntar (33% MG, ben freda de la nevera)
  • 50 ml. de llet
  • 50 g, de sucre glas
  • 6 fulles de gelatina
Almívar:
  • 100 g. de sucre
  • 100 ml. d'aigua
  • Una cullerada de Brandi o Rom (opcional)
Cobertura de xocolate:
  • 200 g. de xocolate pur
  • 50 g. de mantega
  • 50 ml d'aigua
Preparació:
Començarem per preparar la crema de torró, així li donarem temps a que qualle abans de farcir el tronc:
Muntar 400 ml. de nata amb el sucre glas i reservar-la a la nevera.
Posar la gelatina a hidratar en aigua freda.
Picar el torró amb un ganivet, mesclar-lo amb els 100 ml. de nata restants i triturar-ho tot amb la batedora. Reservar-ho.
Escórrer la gelatina i desfer-la en la llet, que haurem calfat prèviament.
Incorporar-la al torró picat i mesclar-ho tot bé amb la batedora.
Afegir-li la nata muntada, amb moviments suaus.
Reservar la crema a la nevera unes hores perquè qualle. 


Ara prepararem el bescuit:
Preescalfar el forn a 180º (calor dalt i baix).
Folrar una llauna de forn (30 x 40 cm. aprox.)
Separar les clares dels rovells.
Muntar les clares a punt de neu amb un pessic de sal. Afegir la mitat del sucre i integrar-lo. Reservar.
Blanquejar els rovells amb la resta del sucre.
Incorporar la farina, mesclada amb el llevat i tamisada amb un colador.
Afegir la merenga i remenar amb molta cura perquè no es baixe.
Abocar la mescla a la llauna i estendre de forma uniforme amb una espátula.
Coure al forn durant uns 10 o 12 minuts.
Estendre un drap fi i net damunt del banc de la cuina, i empolsar-lo amb sucre glas.
Bolcar el bescuit sobre el drap i retirar el paper de forn,
Embolicar amb del drap i donar-li forma de tronc. Reservar.
Preparem l'almívar:
Posar l'aigua i el sucre en un cassó al foc. Deixar bullir uns 5 minuts.
Traure del foc i afegir el licor que preferim.
Desembolicar el bescuit.
Pinzellar-lo amb l'almívar.
Escampar la crema de torró per damunt.
Embolicar el bescuit amb l'ajuda del drap, al mateix temps que el retirem.
Tallar-ne un tros i posar-lo a un costat per donar-li forma de branca.
Col·locar-lo en la safata on l'anem a servir.
Deixar reposar a la nevera mentre preparem la cobertura:
Fondre el xocolate amb l'aigua i la mantega al microones, a intervals de 30 segons, remenant cada vegada fins que quede uniforme.
Traure el tronc de la nevera.
Posar-li paper per les vores per no embrutar quan aboquem la cobertura.
Repartir el xocolate per damunt, deixar refredar un poc i fer-li unes marques amb una forqueta per simular la corfa de l'arbre.
Retirar el paper i decorar al gust.

BONES FESTES!!!!

diumenge, 6 de desembre de 2015

Pastissets de Benifallet

Aquests pastissos, típics de la zona del Baix Ebre a Tarragona, semblen els d'aiguardent, però es diferencien per uns quants ingredients: el farcit és de cabell d'àngel i no de moniato, per fer la massa s'utilitza moscatell i anís dolç, no aiguardent, i no s'escalda la massa. Són molt ràpids de fer i estan boníssim. Animeu-vos a fer-los.

Ingredients:
500 g. de farina
100 g. de sucre
200 ml d'oli d'oliva
120 ml. de vi moscatell
50 ml. d'anís dolç
600 g. de cabell d'àngel
Sucre per arrebossar

Preparació:
Mesclar la farina i el sucre.
Afegir l'oli, l'anís i el moscatell.
Amassar fins aconseguir una massa homogènia i elàstica.

Preescalfar el forn a 180º.
Fer boles d'uns 30-40 g.
Col·locar-les sobre un plàstic i aplanar-les. Deixar-les d'uns 3 o 4 mm. de grossor.
Tallar cercles d'uns 10 cm. de diàmetre, amb un talla pastes o amb la boca d'un got. Retirar la massa sobrant.
Posar una cullerada de cabell d'àngel.
Plegar per la mitat amb l'ajuda del plàstic.
La forma original de tancar el pastisset és amb el dit (igual que els pastissos de mida), però jo he preferit fer-los com els d'aiguardent, sense vores.
Posar-los sobre una llauna folrada amb paper de forn.
Coure'ls durant uns 20 minuts.

Arrebossar amb abundant sucre i deixar refredar.
Bon profit!