Etiquetes

dilluns, 11 de gener de 2016

Flam de torró

He fet aquest flam moltes vegades i fa uns dies em vaig adonar que no el tenia al blog. És molt fàcil, ràpid de fer i no necessita forn. Ara, desprès de les festes de Nadal, vos anirà molt bé per aprofitar les sobres de torrons que queden per casa.
Ingredients:
  • Una pastilla de torró de Xixona de 300 g.
  • Un litre de nata (pot ser 500 ml. de nata i 500 ml. de llet, o inclús tot llet)
  • Un paquet de preparat per a flam de 8 racions ROYAL

Preparació:
Distribuir el caramel del flam pel fons d'un motle (els de silicona van molt bé per poder desmotlar desprès).
Picar el torró (si voleu que quede molt fi, sense cap tros de torró, el podeu triturar amb la batedora junt a un poc de la nata).
Posar la nata (i/o llet), el preparat per a flam i el torró picat en un cassó al foc.
Coure, sense deixar de remenar, fins que comence a bullir.
Traure del foc i abocar al motle, damunt del caramel.
Guardar a la nevera quan agafe temperatura ambient.
Desmotlar una vegada estiga ben fresc.
Bon profit!



dimecres, 6 de gener de 2016

Casca de Reis

"Senyor Rei, ja estic ací.
La palla i les garrofes per al seu rossí.
La casca i les joguines per a mi"
Enguany he decidit reivindicar la nostra Casca de Reis. Sempre ha estat una tradició regalar la casca als fillols o filloles en el dia de reis, però en els darrers anys el Tortell l'havia arraconada un poc, tant és així que hi ha molta gent  jove que ni tan sols coneix aquest dolç. Jo recorde les casques de la meva infància redones i completament cobertes de glassa, ja de més gran n'he vist amb forma de serp.
Ací vos deixe la recepta. Disculpeu que no l'haja publicada abans per poder preparar-la enguany. 
Ingredients:
  • 500 g. de farina d'ametla
  • 300 g. de sucre
  • 100 ml. d'aigua
  • La ratlladura d'una llima
  • Un ou
  • 500 g. de confitura de moniato
  • 200g. de sucre glas (no val el fet a casa)
  • Un pessic de sal

Preparació:
Posar l'aigua i el sucre en un cassó al foc.
Traure-ho quan comence a bullir i el sucre estiga completament dissolt.
Abocar l'ametla, barrejada amb la ratlladura de llima.
Amassar fins obtenir una pasta homogènia i fina.
He utilitzat un motle redó per formar una de les casques:
Cobrir les parets del motle amb el massapà. 
Omplir amb la confitura de moniato.
Tapar amb més massapà.
Donar-li la volta i traure del motle.
Untar amb el rovell d'ou.
Per fer-la amb forma de serp:
Aplanar la massa, més estreta d'un costat que de l'altre.
Col·locar el moniato damunt.
Tancar i donar-li forma de serp enrotllada.
Amb unes tisores fer unes escates i untar amb rovell.
Calfar el forn a 180º i coure les casques durant uns 10 o 12 minuts, fins que estiguen daurades.
Preparar mentrestant la glassa:
Batre la clara de l'ou amb un pessic de sal.
Afegir el sucre a poc a poc i seguir batent fins incorporar-lo tot.
Posar la glassa dins d'una mànega pastissera i decorar les casques.
A la serp li he fet ulls i llengua amb fruita confitada.
Acompanyeu-les de llepolies i regaleu-les ... o no.
Feliç Dia de Reis!