Etiquetes

diumenge, 25 de desembre de 2016

"Solomillo Wellington"



Aquest és el plat principal que he preparat per al dinar del dia de Nadal d'enguany. A tots ens ha agradat molt, així que us anime a fer-lo. No és tan complicat com sembla i resulta una carn molt tendra i saborosa.
Ingredients (per a 8 o 10 persones) :
  • Un solomillo de vedella sencer
  • Oli d'olives
  • Un manoll d'espàrrecs
  • Una safata de setes o xampinyons
  • Una ceba
  • Vi blanc
  • Pernil ibèric, a tallades fines
  • Dues cullerades de mostassa
  • Dues làmines de pasta de full
  • Un ou
  • Sal i pebre

Preparació:
Tallar les puntes del solomillo i partir-lo per la mitat. Donar forma regular a les dues peces.
Tallar uns 5 o 6 centímetres de les puntes dels espàrrecs i picar la resta a trossos menuts.
Picar també les setes i la ceba molt finament.
En una cassola ampla posar un poc d'oli d'olives i fregir les puntes dels espàrrecs amb un pessic de sal. Traure i reservar per acompanyar la carn.
Salpebrar i sofregir la carn en el mateix oli, a foc fort i per tots els costats.
Traure'ls i reservar-los sobre paper absorbent.
Posar a coure la ceba, els espàrrecs i les setes en la mateixa cassola, fins que s'ablanisca tot. (Si no hi ha prou oli n'afegirem un poc més)
Afegir un rajolí de vi blanc i deixar que reduïsca.
(Es pot afegir paté o foie-gras a aquest farcit, però jo no n'he posat).
Traure del foc i escórrer la verdura amb un colador per traure-li l'excés d'oli.
Estendre les làmines de pasta de full.
Col·locar les tallades de pernil i repartir el sofregit de verdures per damunt.
Untar la carn amb la mostassa i posar-la damunt de la verdura.
Embolicar la carn i tallar el sobrant de pasta de full.
Untar amb rovell d'ou tota la superfície i fer uns talls a la pasta.
Calfar el forn a 180º i coure'ls fins que queden daurats (30-40').
Acompanyar amb les puntes d'espàrrec que havíem preparat o amb qualsevol altra verdura que ens agrade. Jo li he posat també unes creïlles gratinades al forn.
Amb les puntes del solomillo que hem retallat podem fer una salsa. Simplement sofregiu la carn i unes verdures (ceba, all porro, carlota, ...), afegiu un poc de vi blanc, cobriu amb aigua i deixeu coure tot junt. Una vegada cuit, colar-ho tot i deixar reduir. Aprofitar esta salsa per mullar les verdures del plat.
Bon profit i Bones festes!