Etiquetes

diumenge, 8 de gener del 2017

Pastissets de mida

Els pastissets de mida són molt apropiats per a qualsevol moment del dia: esmorzar, dinar, berenar, sopar, ... Els vaig preparar per al sopar del dia de reis. Amb els pastissets, una truita de creïlles, un poc d'embotit, i el tortell per a les postres... vam sopar de meravella.
La recepta ens la va donar Rosa Sànchez (a ella sempre li han quedat molt ben fets i boníssims), i la tenia a la meva llibreta de Receptes que no es poden perdre. La meva germana en fa molt sovint però jo... és la primera vegada que els prepare.
Ací teniu la recepta:
Ingredients:

  • Un got (250 ml) de cervessa (amb alcohol i a temperatura ambient)
  • Un got (250 ml) d'oli de girasol
  • Un pessic de sal
  • La farina que admeta (500 g)
  • Dues cullerades de Maizena
  • El farcit que més vos agrade (jo he posat ceba, pèsols, tonyina i ou dur)
  • Un ou
Preparació:
Posar en un recipient la cervessa, l'oli, la sal i la farina.
Amassar fins aconseguir una massa uniforme.
Tapar i deixar reposar durant una hora aproximadament.
Afegir la Maizena i amassar de nou, fins que quede totalment integrada.
Calfar el forn a 180º (calor dalt i baix amb aire).
Fer borletes d'uns 40 g aproximadament i fer coquetes amb elles.

Posar una cullerada del farcit damunt de la coca (és important que estiga ben escorregut perquè no aporte humitat a la pasta).
Doblar i fer una voreta, amb els dits o amb una forqueta.
Col·locar-los en una llauna (no és precís utilitzar paper de forn, no s'apeguen a la llauna, però jo el pose perquè és més fàcil de netejar desprès).
Untar els pastissos amb ou batut.
Coure al forn durant uns 30 minuts, fins que estiguen daurats.
Bon profit!

diumenge, 1 de gener del 2017

Mus de xocolate i castanyes

Bon Any a tots i totes. Vos porte una crema de xocolate i melmelada de castanyes amb la qual vam acabar l'any anit. Tot i tindre un intens sabor a xocolate, no resulta empalagosa, la melmelada de castanyes li dóna un toc molt cremós.
Ací teniu la recepta:
Ingredients (12 racions):
  • 300 g de xocolate pur
  • Un pot de melmelada de castanyes (275g)
  • 200 ml de nata (35% MG)
  • 150 g de sucre
  • 8 ous
  • Un pessic de sal
  • 4 fulles de gelatina


Preparació:
Es millor preparar-ho un dia abans.
Reservar dues o tres cullerades de nata per desfer la gelatina. Posar la resta en un cassó al foc.
Quan comence a bullir abocar el xocolate trossejat i desfer-lo. Traure del foc.
Incorporar la melmelada de castanyes i desfer-la aprofitant el calor residual del xocolate.
Guardar a la nevera unes hores perquè es refrede.
Posar la gelatina en aigua freda.
Separar les clares dels rovells i muntar-les amb un pessic de sal i la mitat del sucre. Reservar.
Muntar també els rovells amb l'altra part del sucre.
Traure el xocolate de la nevera i batre'l amb les varetes.
Afegir els rovells i seguir batent.
Calfar la nata que teníem reservada. Escórrer la gelatina i desfer-la en la nata.
Abocar-la a la mescla i remenar.



Incorporar ara les clares a punt de neu i mesclar amb moviments envolvents, amb una pala, no utilitzeu la batedora.
Repartir la mus en copes o altres recipients individuals i deixar refredar a la nevera.
Passades unes hores, decorar al gust. Jo he posat un poc de melmelada de castanya i uns fruits rojos.
Guardar a la nevera fins el moment de servir.
Bon profit!
 i Feliç 2017!