Etiquetes

divendres, 28 de desembre del 2018

Tatín de poma

Si algun dia voleu fer unes postres lleugeres, saludables, fàcils i ràpides, ací teniu l'opció perfecta. Existeix una dita anglesa que diu:" One apple a day keeps the doctor away", atribuint a les pomes qualitats saludables. Així, el pastís tatín és una bona excusa per acomplir amb aquest refrany i menjar pomes d'una manera molt atractiva.
Ingredients:
  • 1k. de pomes (les meves eren Golden)
  • 200g. de sucre
  • 75g. de mantega
  • 1 làmina de pasta de full

Preparació:
Calfar el forn a 180º
Pelar i traure el cor a les pomes.
Tallar-les a quarts i reservar-les.
En un recipient, apte per al forn, posar el sucre i la mantega. (També podem fer el caramel en un altre cassó i després abocar-lo al motle on farem el pastís, però és més fàcil coure-ho tot al mateix).
Posar al foc i fer un caramel a foc mitjà.
Quan el caramel estiga daurat, repartir els trossos de poma per damunt i deixar-ho al foc un parell de minuts. Penseu que la part de baix del pastís serà la que després quedarà damunt, per tant les pomes han de posar-se al reves.
Traure del foc i cobrir amb la pasta de full.
Coure al forn entre 20 i 30 minuts.
Quan es refrede un poc, donar-li la volta.
Aquest pastís no es menja fred, no l'heu de posar a la nevera.
Bon profit!

1 comentari:

  1. Després del comentari d'abans no puc dir gaire cosa🤦🏻‍♀️

    Anem en serio 😉... m'agrada molt la Tatin i aquesta versió ràpida és perfecta.
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina