Macarons de xocolate |
Macarons de "cigaló" |
Macarons de "tiramisú" |
L'any passat, el dia de Pasqua, els meus amics em van sorprendre amb aquest regal: un kit per a fer Macarons. Des d'aquell dia n'he fet unes quantes vegades, he provat moltes receptes diferents, però... la millor, amb diferència, la de Paco Torreblanca.
Aquestes Pasqües els en vaig preparar de tres classes diferents i van estar tot un èxit, a tots els van agradar molt.
Aquestes Pasqües els en vaig preparar de tres classes diferents i van estar tot un èxit, a tots els van agradar molt.
Per fer Macarons no és necessari tindre aquest kit, però és de gran ajuda, sobretot les plaques de silicona; la mànega... inclús diria jo que és més còmode utilitzar-ne una normal. Tan sols heu de ser molt precisos en les mesures dels ingredients i en els passos a seguir per elaborar-los. Si sou estrictes al seguir la recepta, teniu l'èxit garantit.
Anem amb la recepta:
Ingredients:
D'una banda:
- 250 g. d'ametla molta molt finament
- 250 g. de sucre glas
- 90 g. de clara d'ou
- 30 g. de cacau en pols sense sucre Valor (per als macarons de cigaló i de tiramisú sols en posarem una culleradeta)
Preparació:
Mesclar l'ametla molta amb el sucre glas tamisat.
Incorporar el cacau i remenar.
Incorporar el cacau i remenar.
Incorporar la clara d'ou (90 g.) i remenar bé fins aconseguir una massa homogènia. Reservar.
Deixar els 95 g. de clara d'ou dins la batedora. No comencem a batre encara.
Posar el sucre i l'aigua en un cassó al foc per fer un almívar. No ho remeneu.
Introduir un termòmetre per anar vigilant la temperatura.
Introduir un termòmetre per anar vigilant la temperatura.
Quan l'almívar estiga a 110º començarem a batre les clares a velocitat lenta.
Una vegada arribe a 120º traurem l'almívar del foc i deixarem que baixe a 118º.
Anem incorporant l'almívar a les clares "al fil", sense tocar les varetes ni les parets del recipient.
Augmentem la velocitat de la batedora i fem una merenga ben ferma, tardarem uns 5 minuts.
Augmentem la velocitat de la batedora i fem una merenga ben ferma, tardarem uns 5 minuts.
Mesclem ara la merenga amb el massapà anterior, amb un moviment que s'anomena "macarronear", arreplegant la merenga de les vores del recipient amb la pala fins aconseguir una mescla completament homogènia i fina.
Posar la massa dins d'una mànega i distribuir-la pels cercles de les plaques de silicona.
Intenteu que no arribe la massa a les vores dels cercles, poc a poc aniran fent-se més amples.
Si no disposeu de plaques de silicona podeu utilitzar paper de forn.
Si no disposeu de plaques de silicona podeu utilitzar paper de forn.
Deixeu reposar els macarons uns 15 minuts abans de coure´ls.
Preescalfar el forn a 160º (jo pose calor dalt i baix amb aire).
Coure durant uns 8 o 9 minuts.
Traure del forn i deixar refredar abans de desmoblar.
Preescalfar el forn a 160º (jo pose calor dalt i baix amb aire).
Coure durant uns 8 o 9 minuts.
Traure del forn i deixar refredar abans de desmoblar.
Per a preparar el farcit necessitarem:
Per als macarons de xocolate:
Macarons de cigaló:
Macarons de tiramisú:
Per als macarons de xocolate:
- 300 g. de xocolate pur
- 100 g. de nata
Macarons de cigaló:
- 300 g. de xocolate blanc
- 100 g. de nata
- 2 cullerades de cafè soluble
- Una cullerada de brandi
Macarons de tiramisú:
- 300 g. de xocolate blanc
- 100 g. de nata
- 2 cullerades de cafè soluble
- Una cullerada de licor Amaretto
Preparació:
En les tres classes de farcit procedirem de la mateixa manera:
Calfar la nata.
Desfer el cafè en la nata (en el cas dels macarons de cigaló i tiramisú)
Incorporar el xocolate a trossos i desfer-lo.
Calfar la nata.
Desfer el cafè en la nata (en el cas dels macarons de cigaló i tiramisú)
Incorporar el xocolate a trossos i desfer-lo.
Afegir el brandi (sols per al macarons de cigaló) o Amaretto (als de tiramisú) i integrar-lo.
Posar la crema dins d'una mànega i deixar-la refredar.
Posar la crema dins d'una mànega i deixar-la refredar.
Desmoblem els macarons i els omplim amb la crema.
Tapem els macarons.
Aquests macarons són senzillament espectaculars!
ResponEliminaT'han quedat de professional total!!! jo només n'he fet una vegada i també van quedar força bé, però no tinc el motlle. I bons segur que n'estaven!!! bona setmana
ResponEliminaComo siempre , expectacular, muy bien explicado , me voy a animar a hacerlos , ya te contare
ResponEliminauuuuaauuuu tan quedat perfectes, semblen de pastisseria!!!! I de tiramisú,mmmm... que bons, m'encanta el tiramisú!
ResponEliminaT'han quedat perfectes, ara fa molt que no en faig, la veritat és que són deliciosos però tenen força complicació!!!
ResponElimina