Amb aquesta recepta participe en el Concurs "Receptes sanes, lleugeres i equilibrades" per a celebrar el 30 Aniversari de l'Hospital General Universitari d'Elda.
No havia cuinat mai aquest tipus d'au i, la veritat és que ha quedat molt bo, però ha creat un poc de polèmica a casa:
- "Pobrets animalets ..."
- "Açò tan menudet anem a menjar-nos?"
M'han deixat amb un remordiment...!
Si teniu aquest conflicte, la recepta es pot fer perfectament amb pollastre.
Ingredients (Per a 4 persones):
- 2 picantons
- 4 cullerades d'oli d'olives
- un got de vi negre
- 2 cullerades de farina
- 200 g. de xampinyons
- 8 creïlles menudes (o 4 mes grans)
- una ceba tendra
- 4 cebes menudes (o 8 cebes franceses)
- una tomaca madura
- una fulla de llorer
- sal, pebre i pebre roig
Preparació:
Picar la ceba tendra.
Netejar els xampinyons i trossejar-los.
Pelar les cebes i partir-les en quatre trossos.
Ratllar la tomaca.
Partir els picantons per la mitat.
Salpebrar-los i enfarinar.
Sofregir-los lleugerament, per les dos cares, en l'oli d'olives.
Traure i reservar.
Fregir la ceba, en el mateix oli, uns minuts.
Incorporar la tomaca i coure uns minuts més.
Afegir el pebre roig.
Tornar a posar els picantons damunt.
Incorporar tota la verdura, menys les creïlles,
Abocar el vi i coure durant 40 minuts.
Rectificar el punt de sal.
Mentrestant, coure les creïlles en aigua amb sal uns 10 minuts.
Escórrer, pelar-les i incorporar-les als picantons en els últims minuts de cocció.
Servir i ...
Bon profit!
Que plato mas rico y saludable, aunque en mi casa también me dirían lo mismo, un día puse codornices y no sabes la que me armaron.
ResponEliminaMuchas gracias por tu participación en el concurso.
saludos
Una recepta saludable i molt gustosa. I amb pollastre segur que també ha de quedar molt bo.
ResponEliminaCaramba Julia que buena pinta tienen estos picantones y que deliciosos tienen que estar. Me ha parecido una receta perfecta y desde luego la preparé en casa.
ResponEliminaMuchas gracias por tu participación.
Un besito cariñoso,