Etiquetes

dissabte, 22 de febrer del 2014

Tortada d'ametla amb cabell d'angel

Cóm és possible que no tinga encara publicada la recepta de la "tortà"? La reina de totes les celebracions. Hui en dia tenim una gran varietat de dolços, però aquest segueix estant molt ben valorat. Tan sols amb ametla, ous i sucre obtenim un pastís excel·lent. Es pot fer amb ametla pelada o sense pelar (al meu poble li diuen "tortà peluda" quan s'elabora amb l'ametla amb pell). En alguns llocs li posen ratlladura de pell de llima, o trocets de carabassat, ... També es pot farcir amb crema, o"carar-la" amb merengues. De qualsevol manera... boníssima. Aquesta vegada li he posat un poc de cabell d'àngel.
Ací teniu la recepta:
Ingredients:
  • 6 ous
  • 250 g. d'ametla molta (farina d'ametla no, un poc més grossa)
  • 250 g. de sucre
  • Una cullerada de farina o midó (els més puristes diran que no cal posar gens de farina, però tan sols una cullerada ajudarà perquè no s'enfonse massa una vegada freda)
  • 200 g. de cabell d'àngel (opcional)

Preparació:
Preescalfar el forn a 180º.
Untar amb mantega i empolsar amb farina una bescuitera de mitja dotzena o un motle d'uns 26 cm de diàmetre. A més, jo sempre folre el fons amb paper, així no tinc problemes per desmotlar-la.  
Separar les clares i muntar-les a punt de neu. Incorporar la mitat del sucre i seguir batent fins obtindre una merenga ben ferma.
En un altre recipient,  batre la resta del sucre amb els rovells.
Incorporar el cabell d'àngel (si decidim posar-lo) i batre tot junt.
Barrejar la farina amb l'ametla.
Abocar-ho a la mescla anterior i remenar bé.
Finalment agregar la merenga i integrar-la amb moviments envolvents.
Posar-ho a la bescuitera i coure al forn durant uns 40 minuts aproximadament.
Desmotlar, quan estiga freda, i empolsar amb sucre glas.
Bon profit!

5 comentaris:

  1. Amb el cabelll d'angel ha de quedar molt més bona! Em recorda una tarta de santiago que vaig fer, que també duia cabell d'àngel... ens va encantar!!!!

    ResponElimina
  2. Hola Júlia! Mira que jo he fet tortades i mai se m'havia ocorregut posar-li cabell d'àngel. L'he feta hui, però amb una xicoteta variació, en comptes de cabell d'àngel he utilitzat melmelada de taronges. Ha sigut tot un èxit!! Moltíssimes gràcies per les receptes tan meravelloses!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molt bona idea posar melmelada en compte de cabell d'àngel. Ho provaré, estarà boníssima.
      Una abraçada.

      Elimina
  3. El forn amb aire o sense? Calor dalt i baix?

    ResponElimina
  4. Ma uela la feia amb carabassa raiat, i ma mare i jo seguim la recepta. Aixina no queda tan 'eixuta'. Brutal.

    ResponElimina