Ací vos deixe la recepta:
Ingredients:
- 750g d'arròs
- 3 "mitgetes" d'oli d'olives (225ml)
- 6 pebres rojos no massa grans
- 500g de fesols de careta (si no en trobeu podeu posar bajoqueta fina)
- 500g de retall de tonyina salada
- Un cap d'alls
- Unes branquetes de julivert
- 4 o 5 tomaques madures
- Sal
- Una cullereta de cúrcuma
Preparació:
El dia d'abans tallar la tonyina a trossos, rentar-la bé i posar-la a remull. Cal canviar l'aigua 3 o 4 vegades, i deixar-la sempre a la nevera.
Rentar bé la tonyina i eixugar-la amb paper de cuina o un drap net.
Tallar la corona dels pebres. Netejar les llavors i les vinces de dins. Rentar-los i salar-los per dins.
Pelar i picar 1 o 2 tomaques. Les altres les reservarem per posar-les damunt a tallades.
Tallar a trocets les corones dels pebres.
Pelar i picar els alls i el julivert.
Rentar els fesols i trencar-los a trocets.
Posar l'oli al foc i sofregir els pebres. Traure'ls de la cassola i reservar-los.
Abocar la tonyina i coure-la dos o tres minuts.
Afegir els alls, el julivert, la tomaca i els trocets de pebre.
Incorporeu un poc de sal a cada ingredient que aneu afegint. Així és més fàcil encertar el punt de sal i tots els elements del plat trauran millor el seu sabor.
Posar una cullereta de cúrcuma i remenar. (Jo no utilitze mai colorant, preferisc alternatives més saludables. Alguns fugen de la cúrcuma perquè no els agrada el sabor que deixa però, si la incorporeu amb el sofregit, no notareu que n'heu posat gens).
Deixar sofregir cinc minuts aproximadament.
Abocar els fesols, remenar i afegir un litre d'aigua.
Deixar coure mitja hora aproximadament.
Abocar la tonyina i coure-la dos o tres minuts.
Afegir els alls, el julivert, la tomaca i els trocets de pebre.
Incorporeu un poc de sal a cada ingredient que aneu afegint. Així és més fàcil encertar el punt de sal i tots els elements del plat trauran millor el seu sabor.
Posar una cullereta de cúrcuma i remenar. (Jo no utilitze mai colorant, preferisc alternatives més saludables. Alguns fugen de la cúrcuma perquè no els agrada el sabor que deixa però, si la incorporeu amb el sofregit, no notareu que n'heu posat gens).
Deixar sofregir cinc minuts aproximadament.
Abocar els fesols, remenar i afegir un litre d'aigua.
Deixar coure mitja hora aproximadament.
Per a quantes racions es eixa cassola? Gràcies
ResponElimina