Etiquetes

diumenge, 13 de desembre del 2020

Coulant de xocolate amb cor de torró

Porte temps dient que tinc molt oblidat el blog però, quan he entrat hui a fer aquesta publicació, m'he adonat realment del temps que feia que no guaitava per ací.
Vos porte una recepta molt apropiada per a Nadal, i el millor de tot és que ho podeu preparar quan vos vaja be i tindre-ho a punt al congelador. Quan arribe el moment de consumir-ho, tan sols heu de descongelar-ho i gaudir d'un espectacular dolç per a les postres. 
L'he trobada a la revista CUINA, i és de Gemma Clofent, una pastissera que va començar publicant les seves receptes al blog: "lacuinadecasa", el primer blog de cuina que jo recorde haver consultat.
Anem amb la recepta:
Ingredients:
Per a l'interior:
  • 200g de torró de Xixona
  • 100g de llet (jo l'he posada d'ametla, però pot ser la que vulgueu)
  • Una glaçonera

Per al coulant:
  • 4 ous
  • 75g de sucre
  • 120g de xocolate negre
  • 75g de mantega
  • 65g de farina
  • 15g de cacau pur en pols
  • 12 motles per a flams d'un sols ús

Preparació:
Comencem per preparar l'interior. Haureu de fer-ho unes quantes hores abans de preparar el coulant perquè tinga temps de congelar-se.
Escalfeu la llet (podeu fer-ho al microones).
Incorporeu el torró i tritureu-ho tot junt.

Repartiu la mescla en la glaçonera i poseu-la al congelador.
Per preparar el coulant:
Calfeu el forn a 200º
Bateu els ous amb el sucre fins que queden ben esponjats.

Foneu el xocolate amb la mantega durant un minut al microones.
Mescleu bé i incorporeu-ho als ous amb el sucre.
Tamisseu la farina i el xocolate i integreu-ho tot bé amb moviments suaus.
Repartiu la mescla en els motles, sense sobrepassar les tres quartes parts de la seva capacitat.
Traeu els glaçons de torró del congelador i desmotleu-los. 
Enfonseu un glaçó dins de cada coulant. Han de quedar tapats però procureu que no toquen el fons del motle.
Enforneu els coulants durant 9 o 10 minuts a 200º.
Una vegada cuits, deixeu que es refreden, emboliqueu-los amb paper film i poseu-los al congelador.
En el moment que vulgueu consumir-los, tan sols heu de traure'ls del congelador, desmotlar-los i calfar-los al microones (encara congelats), 30 segons per cada coulant (per exemple, si descongeleu 4 coulants, calfeu-los durant 2 minuts a màxima potència).
Jo els he servit sobre torró ratllat i amb sucre en pols per damunt.
Bon Profit!!
SALUT i BON NADAL!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada