Porte temps dient que tinc molt oblidat el blog però, quan he entrat hui a fer aquesta publicació, m'he adonat realment del temps que feia que no guaitava per ací.
Vos porte una recepta molt apropiada per a Nadal, i el millor de tot és que ho podeu preparar quan vos vaja be i tindre-ho a punt al congelador. Quan arribe el moment de consumir-ho, tan sols heu de descongelar-ho i gaudir d'un espectacular dolç per a les postres.
L'he trobada a la revista CUINA, i és de Gemma Clofent, una pastissera que va començar publicant les seves receptes al blog: "lacuinadecasa", el primer blog de cuina que jo recorde haver consultat.
Anem amb la recepta:
Ingredients:
Per a l'interior:
- 200g de torró de Xixona
- 100g de llet (jo l'he posada d'ametla, però pot ser la que vulgueu)
- Una glaçonera
Per al coulant:
- 4 ous
- 75g de sucre
- 120g de xocolate negre
- 75g de mantega
- 65g de farina
- 15g de cacau pur en pols
- 12 motles per a flams d'un sols ús
Preparació:
Comencem per preparar l'interior. Haureu de fer-ho unes quantes hores abans de preparar el coulant perquè tinga temps de congelar-se.
Escalfeu la llet (podeu fer-ho al microones).
Incorporeu el torró i tritureu-ho tot junt.
Repartiu la mescla en la glaçonera i poseu-la al congelador.
Per preparar el coulant:Calfeu el forn a 200º
Bateu els ous amb el sucre fins que queden ben esponjats.
Mescleu bé i incorporeu-ho als ous amb el sucre.
Tamisseu la farina i el xocolate i integreu-ho tot bé amb moviments suaus.
Repartiu la mescla en els motles, sense sobrepassar les tres quartes parts de la seva capacitat.
Traeu els glaçons de torró del congelador i desmotleu-los.
Tamisseu la farina i el xocolate i integreu-ho tot bé amb moviments suaus.
Repartiu la mescla en els motles, sense sobrepassar les tres quartes parts de la seva capacitat.
Traeu els glaçons de torró del congelador i desmotleu-los.
Enfonseu un glaçó dins de cada coulant. Han de quedar tapats però procureu que no toquen el fons del motle.
Enforneu els coulants durant 9 o 10 minuts a 200º.
Una vegada cuits, deixeu que es refreden, emboliqueu-los amb paper film i poseu-los al congelador.
Una vegada cuits, deixeu que es refreden, emboliqueu-los amb paper film i poseu-los al congelador.
En el moment que vulgueu consumir-los, tan sols heu de traure'ls del congelador, desmotlar-los i calfar-los al microones (encara congelats), 30 segons per cada coulant (per exemple, si descongeleu 4 coulants, calfeu-los durant 2 minuts a màxima potència).
SALUT i BON NADAL!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada