Etiquetes

divendres, 20 de març del 2015

Pollastre amb fruits secs


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgt1WmRhgcC_wSo4VEjML2zbVSZ4cDhIQ9XyGCOgXm2Ik2rfBemncBks2WiOhy7laP5VWsWgjJfT5EJcyZ5AHq6TZfnuCZ-6CriBunBNb4otPM6FQEY3zCxo464bPqjC2HWTY6rmfNnW7zQ/s1600/IMG-20141013-WA0022.jpg

Arriba el dia 20 i el repte "Del Blog al plat". Aquesta vegada li ha tocat a "Els fogons del pare". Un blog ple de receptes casolanes molt ben presentades. Ha estat difícil triar-ne una, totes semblen boníssimes. Al final em vaig decidir per aquest pollastre amb fruits secs  que vaig preparar per dinar el dissabte passat. Ens va agradar molt. La diferència amb la recepta original ha estat canviar les figues seques, que no en tenia a casa, per ametles, i el vi ranci per vi blanc de cuina.
Ací teniu la recepta:
Ingredients:
  • Un pollastre tallat a trossos grans (o quatre cuixes i besanques)
  • Una ceba
  • 100 g. de tomaca triturada
  • Un grapat de panses, prunes seques sense pinyol, ametles, pinyons, ...
  • Dues cullerades de farina
  • Un got de vi blanc de cuina
  • Oli d'oliva
  • Sucre
  • Sal i pebre negre
Preparació:
Posar a remull les panses, les prunes (i figues seques, si en teniu) en el vi, un parell d'hores abans.
Salpebrar el pollastre i daurar-lo amb oli d'olives en una cassola ampla.
Tallar la ceba en juliana i afegir-la. Coure-la a foc baix, fins que estiga ben transparent.
Incorporar el vi on tenim les panses i les prunes. Pujar un poc el foc i deixar reduir.
Abocar ara la tomaca, una culleradeta de sucre i un pessic de sal. Deixar coure fins que la tomaca estiga ben feta.
Incorporar la farina i torrar-la un poc.
Posar un got d'aigua i deixar coure uns quinze minuts.
Incorporar tots els fruits secs, rectificar el punt de sal i coure uns 20 minuts més.
Si deixeu reposar el pollastre dins la cassola, una vegada apagat el foc, queda molt més gustós.
Calfar abans de servir.
Bon profit!

4 comentaris:

  1. caram que melós es veu aquest pollastre!. La veritat és que t'ha quedat de llibre!, venen ganes de sucar-hi pa... Moltes gràcies per participar altre cop!. Espero hagis gaudit amb la cuina del Manel.

    ResponElimina
  2. Quina bona pinta que fa aquest plat! Sí que he trobat al blog dels fogons moltes receptes amb pollastre i aquesta que has elegit, amb els fruits secs, ha de ser realment saborosa! Una abraçada!

    ResponElimina
  3. Hola Júlia,
    Moltes gràcies per dedicar part del teu temps a navegar per entre les propostes del meu bloc i m'alegra veure que alguna d'elles t'ha fet el pes.
    Veritablement aquest pollastre fa molt bona pinta.
    Aniré seguint les teves receptes.
    Una abraçada.
    Manel

    ResponElimina
  4. Un guisadet que té l'èxit assegurat. Una bona llesca de pa i a disfrutar!!!

    ResponElimina