Mmmm! Deliciosos!
Mai haguera pensat que un producte tan industrialitzat quedara tan bé fet a casa, pensava que quedarien molt oliosos al fregir-los. Des de fa temps volia provar a fer-los i aquest cap de setmana m'he decidit. Quan els han provat els meus fills han dit:
- "Mamà, tu tens la culpa que desprès no ens agrade res de fora de casa".
I la veritat és que han quedat boníssims, tan esponjats.
La recepta l'he treta del llibre del meu robot de cuina, però us la donaré per a elaborar-la de forma tradicional. Sovint, quan parle d'alguna recepta, em diuen: "Però, és que jo no tinc la Thermomix, no podré fer-ho". Qualsevol cosa es pot fer de manera tradicional. Per descomptat que els robots de cuina ens faciliten molt el treball, i ens estalvien molt de temps, però el no tindre'ls no ha de suposar un impediment per poder fer de tot. Les receptes no són dels robots, els robots són per a fer les receptes.
Ingredients:
- 400 g. de farina de força
- 175 ml. de llet
- 2 rovells d'ou
- 35 g. de llevat fresc
- 2 cullerades de sucre (40-50 g. aproximadament)
- 1 cullerada de sucre amb vainilla
- Un pessic de sal
- Una culleradeta de mantega a temperatura ambient (uns 10 g.)
- Oli de girasol
- Sucre glas
Preparació:
Temperar la mitat de la llet (no hauria de superar els 40º).
Desfer el llevat en la llet, remenant amb una cullera.
Afegir una cullerada de sucre i dues cullerades de farina.
Remenar tot, tapar i deixar en un lloc càlid uns 30 minuts. La mescla fermentarà.
Afegir la resta de la llet, el sucre i la sal. Mesclar-ho bé.
Abocar ara la farina i els dos rovells. Amassar tot junt fins aconseguir una massa homogènia.
Incorporar la mantega, distribuir-la per tota la massa.
Fer una bola i deixar-la tapada uns 15-20 minuts. La massa pujarà.
Estendre la massa sobre una superfície enfarinada (aproximadament 1 cm. de grossor).
Tallar els donuts amb un tallapastes i una boquera. (Si no disposeu de tallapastes podeu utilitzar una tassa o got gran i el coll d'una botella per al forat del mig)
Deixar-los sobre una safata, tapar i deixar que augmenten de volum (aproximadament 1 hora).
Fregir, en abundant oli de girasol, a poca temperatura, fins que queden daurats pels dos costats.
Deixar sobre paper absorbent i empolsar amb sucre glas. (També els podeu cobrir amb xocolate).
S'han de consumir en un parell de dies, al no dur conservants es faran durs prompte, o els podeu congelar, però en el meu cas no ha estat necessari, al primer berenar han desaparegut.
Bon profit!
uau t'han quedat espectaculars, quina pinta! I molt millor que els industrials, seguríssim! Més sans i més bons.
ResponElimina