Etiquetes

divendres, 14 de febrer del 2014

Galetes amb caramel per a Sant Valentí

Con cada any, per Sant Valentí, faig un taller de galetes amb l'alumnat del tercer cicle de primària i, per descomptat, abans faig una prova a casa per assegurar que no quedarà un desastre. Aquesta vegada he preparat unes galetes de mantega amb un cor de caramel roig (molt propi d'aquest dia). La veritat és que vaig provar a fer també unes lletres i uns cors més menuts però el resultat no va quedar molt bé, quan més gran és la superfície de caramel, millor queda.
Anem amb la recepta:
Ingredients:

  • Un ou (XL)
  • 150 g. de mantega a temperatura ambient
  • 125 g. de sucre glas
  • 2 cullerades de mel
  • Unes gotes de vainilla
  • 450 g. de farina
  • 2 cullerades de llet

  • Caramels de color roig (No vaig trobar molts caramels tots del mateix color i vaig comprar aquests martells, però es pot fer amb qualsevol caramel de sucre, i de diferent color cada galeta)

Preparació:
Batre la mantega, amb batedora o manualment, fins que quede cremosa.
Incorporar el sucre i integrar-lo completament.
Afegir l'ou, la vainilla i la mel. Mesclar-ho tot.
Abocar la farina i amassar.
Posar la llet per alleugerar la massa i fer una bola.
Tapar amb paper film i guardar a la nevera, almenys una hora. Podeu deixar-la fins el dia següent, si voleu.
Traure la massa i estirar-la amb un corró.
Preescalfar el forn a 180º.
Tallar les galetes i anar col·locant-les sobre una safata folrada amb paper de cuina.

Picar el caramel, si els trossos són molt grans. Si teniu caramels normals, no cal picar-los, els podeu posar sencers al centre de la galeta.
Repartir caramel pels forats de les galetes.
Coure al forn, de 10 a 15 minuts, fins que queden daurades.
Feliç Sant Valentí!

1 comentari:

  1. t'han quedat unes galetes super boniques i molt romàntiques.
    Segur que el taller amb els nens serà tot un èxit!

    ResponElimina