Ingredients:
- Un bon llom de bacallà.
- Oli d'olives
- Alls
- Creïlles
- All-i-oli
- Un pebre del "piquillo".
Preparació:
El bacallà el podem comprar ja dessalat, del que venen congelat al punt de sal, o dessalar-lo nosaltres. Si decidim la segona opció ho haurem de fer de la següent forma:
El dia d'abans el rentarem per traure-li la sal que té damunt.
El tallem a trossos de ració i el posem a remull en abundant aigua.
El deixem a la nevera i li canviem l'aigua cada quatre o cinc hores.
Una vegada dessalat l'eixuguem bé amb paper de cuina.
Per confitar-lo el posem en una cassola amb suficient oli perquè quede tot cobert.
Afegim uns quants alls.
I el coem a foc molt lent durant 20 minuts. Confitar consisteix en coure a temperatura molt baixa, entre 65º i 85º. Si no disposeu de termòmetre, no passa res, simplement no hi ha que deixar que l'oli faça bombolletes.
Passats els 20 minuts traurem el peix.
Fem les creïlles a tallades d'un centímetre aproximadament.
Les submergim en el mateix oli a la mateixa temperatura, uns 20 minuts també (depèn de les creïlles).
Ho servim acompanyat d'un poc d'all-i-oli mesclat amb el pebre triturat.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada