Ingredients:
Per fer el massapà: 150 g. de sucre glas, un pessic de sal, ratlladura de llima, 150 g. d'ametla en pols i 35 g. d'aigua.
Per fer l'esponja: 75 g. de farina de força, 5 g. de llevat fresc i 50 ml. de llet tèbia.
200 g. de farina de força
40 g. de sucre
Un ou, una cullerada d'anís dolç i aigua fins arribar a 100 ml.
2'5 g. de sal
50 g. de mantega
20 g. de llevat fresc
ratlladura de llima
canella
ou, anís i sucre per pintar
Preparació:
Preparar el massapà un o dos dies abans, si és possible, estarà més bo.
Barrejar tots els ingredients fins obtindre una massa consistent.
Donar-li forma cilíndrica i reservar.
Fer l'esponja: diluir el llevat en la llet tèbia i afegir la farina.
Formar una bola i deixar-la tapada fins que augmente el doble de volum.
Introduir en la Thermomix la farina, el sucre, la canella, l'ou, l'anís i l'aigua.
Programar 15"-T.0-v.4 i després 1'-T.0-v.espiga.
Afegir l'esponja i programar 1'30"-T-0-v.espiga.
Incorporar el llevat desfet i programar 1'-T.0-v.espiga
Abocar la mantega i la sal, i programar 1'30"-T-0-v.espiga.
Refrescar la massa amb una cullerada de llet freda: 1'-T.0-v.espiga.
Deixar la massa en un bol untat amb oli, i ben tapada, de 15 a 45 minuts.
Posar la massa sobre una superfície untada amb oli i estendre-la de forma rectangular.
Enfarinar el massapà i enrotllar la massa sobre ell.
Unir les dues puntes i formar el tortell damunt de paper de forn.
Fer uns talls.
Pintar amb ou batut i deixar en un lloc tebi fins que augmente el doble.
Preescalfar el forn a 190º.
Coure durant 15 minuts aproximadament.
Pintar amb anís dolç i empolsar amb sucre quan el traiem del forn.
També es pot decorar amb fruita confitada.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada