Etiquetes

diumenge, 7 d’abril del 2013

Flam d'ametla

Hui hem anat de paella a casa de Pepe i Merxe. De postres he preparat aquest flam d'ametla i galetes, molt ràpid i fàcil, i amb un resultat fabulós. 
La recepta me la va passar la mare d'uns exalumnes, ella feia aquest flam al Forn d'Abril, propietat de la seva família, i sempre és un èxit allà on el porte.
Ingredients:

  • 1 litre de llet
  • 500 g. de sucre
  • 7 ous
  • 250 g. d'ametla molta (no massa fina)
  • 21 galetes MARIA
  • 150 g. de sucre per fer el caramel. 

Preparació:
Preescalfar el forn a 180º
Preparar el caramel: cremar el sucre en un cassó al foc (o utilitzar caramel líquid ja fet).
Caramelitzar el motle on courem el flam.
Picar les galetes amb una batedora, o posar-les dins d'una bossa de plàstic i passar un corró per damunt fins que queden ben desfetes.
Batre els ous.
Afegir tots els ingredients i remenar bé.
Abocar la mescla al motle.
Coure al forn durant uns 30 minuts. 
El podem coure al Bany Maria, ens quedarà més fi, sense foradets. Una vegada cuit, les capes de galeta, ametla i flam queden separades.
Desmotlar una vegada estiga fred.
Guardar a la nevera fins el moment de servir.

Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada