Molta gent, quan sent parlar del pastís de carlota, pensa que és un pastís salat. Res d'això, completament dolç, un bescuit ben consistent farcit amb una crema de formatge i nata (frosting).
Recepta:
Ingredients (per al bescuit):
- 150g. de farina
- 50 g. de sucre moreno
- 150 g. de sucre blanc
- 1/2 sobre de Royal
- 1/2 culleradeta de bicarbonat
- Un pessic de sal
- 1 culleradeta de 4 espècies (canella, jengibre, clau i cardamom)
- 100g. d'oli de girasol
- 300g. de carlota ratllada o picada
- 150g. d'ametla molta amb pell
- 5 ous
- 10ml. de licor Amaretto o suc de taronja.
Preescalfar el forn a 180º.
Folrar la base d'un motle desmuntable de 20cm amb paper de forn.
Triturar o ratllar les carlotes.
Mesclar en un recipient la farina, el Royal, el bicarbonat, l'ametla, el sucre moreno i les espècies (les venen ja mesclades, però jo he posat sols canella, jengibre i clau, no les he trobades mesclades i tampoc tenia cardamom).
Batre els ous amb el pessic de sal fins que tripliquen el volum i anar afegint el sucre blanc.
Afegir l'oli i el licor o suc de taronja (jo he posat suc).
Abocar-ho a l'altre recipient i mesclar bé.
Incorporar ara la carlota i integrar-la en la massa.
Posar dins del motle que havíem preparat i coure al forn 30 minuts amb calor sols a la part de baix i després 15 o 20 minuts més amb calor dalt i baix.
Deixar refredar i preparar el frosting.
Ingredients (per al frosting):
- 300g. de formatge cremós (Philadelphia)
- 250g .de sucre glas
- 50 g. de mantega
- 300ml. de nata
Preparació:
Muntar la nata i reservar-la.
Posar la mantega i el formatge a temperatura ambient dins d'un recipient.
Batre i anar afegint el sucre fins que quede homogeni.
Incorporar la nata muntada i mesclar bé.
Una vegada fred el pastís farcir-lo i cobrir-lo amb el frosting.
Deixar-lo a la nevera fins el moment de servir-lo, està millor d'un dia per a l'altre.
Com que vaig fer el doble de massa també em va donar per a fer unes magdalenes. Per coure-les es suficient amb uns 10 minuts menys.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada