Etiquetes

diumenge, 22 de desembre del 2013

"Mantecades"

Hui vos porte un clàssic de la rebosteria nadalenca, les "mantecades". Al menys a ma casa, no han faltat mai a la taula per aquestes festes. 
La meva àvia ja les preparava així i no hem canviat mai de recepta, ens semblem molt bones.
Ingredients:
  • 400 g. de sagí
  • 400 g. de sucre
  • 400 g. de ametla molta (grossa)
  • 800 g. de farina


  • Sucre i canella.
  • Un ou 
Preparació:
Traure el sagí de la nevera unes hores abans.
Mesclar el sucre amb el sagí.
Incorporar l'ametla i barrejar-ho tot bé.
Abocar la farina en dues o tres vegades.
Amassar bé per tal que quede homogeni (costa un poc).
Deixar reposar la massa unes hores.
Agafar porcions de massa i aplanar-la bé, ha de tindre un centímetre de grossor, o un poc més.
Tallar les mantegades amb un talla-pastes. A nosaltres ens agraden menuts, de mosset, però podeu fer la forma i mesura que més vos agrade.
Preescalfar el forn a 180º, calor dalt i baix.
Folrar una llauna de forn i distribuir-les per damunt. Deixeu una separació entre elles perquè no s'apeguen al coure.
Untar-les amb l'ou batut i empolsar amb sucre i canella.
Coure al forn uns 10 minuts, o fins que estiguen lleugerament daurades.
Deixeu-les refredar en la mateixa llauna.
Bon profit i

BON NADAL!

4 comentaris:

  1. Les receptes de les àvies s'han de conservar com un tresor, oi?
    Bon Nadal i bones festes!

    ResponElimina
  2. Feliç Any Nou per a tota la família !!!
    Les mantecades es veuen molt bones,segur que ja no en queden.

    ResponElimina
  3. la massa en repos amb dues hores hi ha prou? Gracies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Amb dues hores és mės que suficient. I amb una hora també. Espere que et queden molt bones.
      Júlia

      Elimina