Etiquetes

dimarts, 25 de desembre del 2012

Arròs melós amb llamàntol

BON NADAL!!!!!!!

Hui farem una recepta diferent. Sovint em demanen que publique coses salades, però... ja sabeu que a mi el que més m'agrada és fer dolços. Concretament hui he vist a Inma Sendra, qui treballa a un jutjat de Mallorca, i m'ha dit que tinc allí molts seguidors. M'ha fet molta il·lusió sentir que em segueixen des de les illes, i ... ja que volen alguna cosa diferent, anem a posar aquest arròs melós que he fet per dinar el dia de Nadal. Espere que vos agrade tant com a nosaltres.

Ingredients (per a 8 persones aproximadament):
  • 3 "mitxetes" (210 ml.) d'oli d'olives
  • 2 o 3 llamàntols
  • Una sèpia gran o dues menudes
  • 4 o 5 dents d'all i/o un grapat d'alls tendres
  • Una ceba 
  • Un parell de tomaques grans
  • Una cullerada de pebre roig
  • 250 g. de llagostins pelats
  • Sal
  • 3 l. de caldo de peix: un quilo de morralla / les pells i els caps dels llagostins que hem pelat / una branqueta de julivert /3 o 4 dents d'all / una ceba/ un parell de nyores / sal / 3 o 4 litres d'aigua 
  • Colorant 
  • 750 g. d'arròs "bomba"
Preparació:
El caldo podem tindre´l preparat del dia d'abans, inclús congelat i el traurem del congelador la vespra.
Per fer-lo simplement posem a bullir tots els ingredients durant uns 20 o 30 minuts.
Deixem reposar un poc i passem per un colador. Reservem.
Tallem la sèpia a trossos.
Piquem els alls, la ceba i la tomaca.
Partim els llamàntols per la mitat i netegem la part del cervell.
Posem aproximadament la mitat de l'oli a la cassola on hem de coure l'arròs i sofregim els llamàntols quan estiga calent.
Baixem el foc, traiem els llamàntols i els reservem.
Afegim la resta de l'oli i, sense deixar que es calfe, incorporem la sèpia (es cou millor si la posem quan l'oli no està calent encara).
Pugem el foc i anem sofregint uns minuts.
Afegim ara els alls i després la ceba.
Anem afegint sal a cada ingredient que incorporem, així controlarem millor el punt de sal.
Posar la cullerada de pebre roig, remenar i afegir la tomaca.
Deixar el sofregit fent-se uns 10 minuts.
Abocar els llagostins quasi quan ja està fet el sofregit, si els posem abans quedaran molt secs.
Col.locar ara els llamàntols i deixar que suen damunt del sofregit.
Afegir el caldo (1 litre per cada 250 g. d'arròs) i el colorant.
Incorporar l'arròs quan bulla el caldo i remenar perquè no es quede apegat al fons.
Rectificar de sal i deixar coure de 13 a 15 minuts.
Bon profit

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada