Per a la base:
- 1 paquet de bescuits de "soletilla"
- 70 g. de mantega
- un xorret de licor
- 500 ml de nata per muntar
- 100 g. de sucre
- 400 g. de confitura de castanyes
- 500 g. de mascarpone
- 50 ml de whisky
- 5 fulles de gelatina
- 50 g. de fideus de xocolate
- 60 ml de nata
- 70 ml d'aigua
- 75 g. de sucre
- 3 fulles de gelatina
- 30 g. de cacau pur en pols
Tallar una de les dues puntes de les soletilles i col.locar-les al voltant d'un motle d'uns 25 cm de diàmetre.
Trossejar les puntes que hem tallat i la resta de soletilles, afegir la mantega fosa i el licor i amassar fins aconseguir una pasta.
Cobrir tota la base del motle amb esta pasta. (Jo he posat directament la roda del motle sobre el plat on l'havia de servir, i he fet en ell la base, així, quan el pastís està acabat, tan sols s'ha de traure la roda i no s'ha de traslladar el pastís al plat).
Deixar a la nevera i preparar la mousse.
Hidratar la gelatina amb aigua freda.
Reservar uns 50 ml de nata per dissoldre la gelatina.
Muntar la resta de la nata amb el sucre i reservar a la nevera.
Triturar la confitura de castanyes amb el mascarpone i el whisky fins que quede tot ben uniforme.
Calfar la nata que havíem reservat, escórrer la gelatina i dissoldre-la en ella. Incorporar-ho a la barreja anterior. Mesclar bé.
Afegir la nata muntada i els fideus de xocolate i barrejar amb moviments envolvents.
Abocar la mousse al motle i deixar a la nevera fins que qualle (mínim un parell d'hores).
Quan la mousse estiga quallada preparem la cobertura:
Hidratar la gelatina amb aigua freda.
Posar en un cassó al foc la nata, l'aigua i el sucre.
Quan comence a bullir afegir el cacau i desfer bé.
Traure del foc, deixar que baixe un poc la temperatura (60º) i afegir la gelatina escorreguda.
Desfer bé i esperar a que estiga tèbia (40º).
Abocar sobre el pastís.
Deixar refredar a la nevera fins el dia següent.
Decorar al gust i envoltar amb un llaç.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada