FELIÇ 2013
Quan vaig vore estos ciris al blog de Kanela y Limón vaig pensar que els havia de fer estos nadals. A més d'una presentació molt original, la crema de torró de dins resulta boníssima i apropiada en aquestes festes.És una recepta laboriosa, per a qui tinga bona mà amb els treballs manuals.
Ingredients:
Per a la crema pastissera:
- 1/2 l. de llet
- 100 g. de sucre
- 4 rovells d'ou
- 150 g. de crema de torró (Antiu Xixona)
- 40 g. de Maizena
- Un pessic de sal
- 350 g. de farina de força
- 120 g. de mantega a temperatura ambient
- 100 g. de sucre
- 2 ous + un per a pintar
- Una culleradeta d'essència de vainilla en pols
- 125 g. d'ametla en cubs.
- 100 g. de sucre
- Una cullerada d'aigua
- Palets
Preparar primer la crema pastissera, inclús la podem deixar a la nevera el dia d'abans.
Batre tots els ingredients i posar al foc.
Coure sense deixar de remenar fins que espesse la crema.
Retirar del foc, cobrir amb un film i deixar refredar.
Una vegada agafe temperatura ambient, posar dins d'una bossa i deixar a la nevera.
Per fer la galeta mesclar tots els ingredients, menys l'ou per pintar i l'ametla, i amassar bé fins formar una bola.
Embolicar amb paper de film i reservar a la nevera una hora.
Passat el temps, traure de la nevera i estirar la massa entre dos papers de forn i l'ajuda d'un corró.
Tallar tires i enrotllar en tubs. (Jo no tinc tubs metàl·lics, i he utilitzat tubs de cartró del paper higiènic folrats de paper de forn).
Pintar amb l'ou batut i arrebossar amb l'ametla en cubs
He tallat també uns cercles amb un talla pastes, per fer després la base dels ciris.
Coure al forn, uns 15 minuts a 170º.
Amb les galetes encara tèbies, traure els tubs de dins, per evitar que es trenquen.
Preparar les flames: Posar el sucre amb la cullerada d'aigua al foc i formar un caramel.
Amb una cullera tirar gotes sobre un paper de forn, i amb un palet donar-li forma de flama i clavar-lo en el caramel.
Omplir els ciris amb la crema de torró, i col.locar una flama sobre cada ciri.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada