Aquesta recepta l'he trobada en un fascicle col.leccionable que ha començat a editar PLANETA DeAGOSTINI.
Allí diu que és un dels pastissos de fruites més apreciats per la seva textura i la seva fàcil conservació; requereix una cocció lllarga i a poc foc.
A finals del segle XIX, la pastisseria Keillers, en la localitat escocesa de Dundee -d'ací el seu nom-, va ser el primer establiment en comercialitzar-lo.
Ací teniu la recepta:
Ingredients:
- 125 g. de groselles
- 125 g. de panses
- 125 g. de panses de Corint
- 125 g. de corfa de cítrics i/o cireres confitades
- 25 g. d'ametles moltes
- 275 g. de farina
- Una culleradeta de llevat
- 225 g. de mantega
- 225 g. de sucre moreno
- La ratlladura d'una taronja gran
- La ratlladura d'una llima gran
- 4 ous grans
- 32 ametles pelades i senceres
Preparació:
Preescalfar el forn a 170º.
Untar amb mantega (l'he folrar amb paper de forn) un motle alt d'uns 20 cm. de diàmetre.
Mesclar els fruits secs, les fruites confitades, l'ametla molta, la farina i el llevat. (No he posat exactament les fruites que diu la recepta, he fet una barreja amb panses moscatell, fruita confitada i nous fins arribar als 500 g. que es requerien).
Mesclar la mantega (a temperatura ambient) amb el sucre, fins obtindre una massa lleugera.
Afegir els ous i integrar-los en la mescla.
Abocar la barreja de fruits secs i farina i mesclar-ho tot.
Posar al motle que havíem preparat.
Col.locar per damunt, formant cercles, les ametles senceres.
Coure al forn a 170º durant 2 hores i 30 minuts.
A les 2 hores punxar tota la superfície del pastís cada 10 minuts.
(Quan vaig llegir el temps de cocció em va semblar una barbaritat, que es quedaria molt dur, però no, resulta agradable de menjar, la fruita que porta dins necessita que la massa que l'envolta quede ben cuita. De totes formes, la propera vegada posaré el forn a 150º i potser que amb dues hores ja estiga a punt).
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada