Per fi vaig a escriure aquesta recepta. Molta gent quan sent parlar del rabo de bou fa un poc de cara estranya, però quan el proven canvien d'opinió; és una carn molt gustosa i tendra si està ben cuita.
Abans de res hem d'aconseguir rabos suficients per a tots els comensals, jo acostume a cuinar-ne un per cada tres persones. No és fàcil aconseguir-ne molts, s'han d'encomanar a la carnisseria. A mi sempre me'ls proporciona la Carnisseria Xelo de Barx, molt recomanable tant per la carn com pels embotits.
Ingredients:
- 2 rabos de bou tallats a trossos
- Sal
- Pebre
- Farina
- Romer i timonet (o altres herbes aromàtiques al gust de cadascú)
- Oli d'olives
- 1 ceba
- 4 tomaques madures
- 100ml de vi per cuinar
- 100g de moixernons secs (o qualsevol altre tipus de seta seca o fresca)
- 2 grans d'all
- Un grapat d'ametles
- Julivert
Preparació:
Salar i empebrar la carn. Empolsar amb el romer i el timonet i deixar-ho reposar.
Posar els moixernons en remull en aigua freda.
Picar la ceba i les tomaques.
Enfarinar la carn i sofregir-la molt lleugerament en una cassola. Traure-la i reservar.
Al mateix oli sofregir la ceba i quan estiga transparent afegir-li la tomaca.
Passats uns minuts col.locar la carn damunt i regar-ho tot amb el vi.
Deixar evaporar un poc i afegir aigua fins que la carn quede coberta.
Coure uns 45 minuts a foc mitjà.
Fer una picada amb l'all, les ametles i el julivert. Incorporar-la a la cassola.
Rentar els moixernons i afegir-los també.
Comprovar el punt de sal i deixar coure uns altres 45 minuts més, o fins que la carn estiga tendra.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada