Ingredients:
- Oli d'olives.
- Sal.
- Pebre.
- 500g. de rap.
- 500g. de llagostins.
- 3 porros.
- 1 gra d'all.
- 1 tomaca ratllada.
- 100ml. de brandi
- 200ml de nata.
- 1 cullerada de Maizena.
- Pasta filo.
- Mantega fosa.
- 1 ou batut.
Rentar i tallar el porros a rodanxes fines (guardar les fulles de fora per lligar-los després).
Pelar i picar l'all.
Sofregir-ho tot junt en una cassola, fins que quede transparent.
Afegir la tomaca i el brandi.
Deixar evaporar i afegir la nata.
Bullir fins que la nata s'espesse lleugerament.
Afegir el rap tallat a cubs i els llagostins pelats i tallats en dos trossos.
Coure-ho tot junt uns tres minuts a foc fort.
Si és necessari espessar amb la Maizena, prèviament dissolta en un poc d'aigua freda.
Comprovar el punt de sal i pebre i deixar refredar.
Per fer els farcellets pintar amb la mantega els fulls de pasta filo i posar-ne tres, un damunt l'altre.
Al mig dels fulls, a la base del farcellet, és convenient posar dues o tres capes més de pasta perquè tinguen més consistència.
Col.locar el farcit sobre la massa (si el farcit està a temperatura ambient la pasta filo respon millor) i lligar-los amb un fil de porro.
Pintar-los amb ou batut.
Coure al forn preescalfat a 200º, amb l'escalfor de dalt i de baix, fins que queden daurats.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada