Etiquetes

dilluns, 9 de juliol del 2012

Estocolmo

Buscant alguna cosa fresqueta per fer de postres m'he trobat aquesta recepta. Farà quasi vint anys que la tinc, me la va donar Mercedes, la mare de la meva amiga Ana. La recorde com si fora la setmana passada, a la voreta de la mar, explicant-me pas per pas la seva elaboració. Durant algun temps el vaig fer infinitat de vegades, estava molt de moda, i ... a cada celebració o sopar que anàvem... Estocolmo que duia. Ara per l'estiu és molt apropiat, refrescant pel gust de llima.
La recepta original duia "llengües de gat" al fons, però aquesta vegada he decidit no posar-les i incloure torró. No ha quedat gens embafós, a pesar del torró, el sabor a llima continua dominant.
S'ha de preparar el dia d'abans, inclús el podeu preparar i tindre'l congelat, tan sols cal traure'l del congelador unes hores abans de menjar-lo.
Ací vos deixe la recepta tal i com l'he feta:
Ingredients:
  • 2 gots d'aigua (500 ml.)
  • 1 pot de llet IDEAL
  • 1 llima: la ratlladura i el suc
  • 2 paquets de gelatina de llima
  • 8 cullerades de sucre (200 g.)
  • 1 pastilla de torró de Xixona
  • caramel líquid per al motle
Preparació:
Posar al foc un got d'aigua, el sucre, el suc i la ratlladura de llima.
Quan comence a bullir traure del foc i abocar la gelatina.
Remenar fins que quede ben dissolta.
Triturar el torró amb l'altre got d'aigua i afegir-lo a la mescla anterior
Mesclar bé i reservar fins que agafe temperatura ambient.
Mentrestant muntar la llet IDEAL (ha d'estar ben freda, deixar-la un dia abans a la nevera). No queda tan consistent com la nata però sí augmenta molt el seu volum.
Afegir-li la barreja de gelatina i torró i mesclar-ho tot bé.
Caramelar un motle i abocar-li damunt la mescla.
Deixar al congelador al menys una nit.
Traure unes hores abans de menjar-lo i deixar que es descongele.
Traure del motle, decorar i servir.
Bon profit!

1 comentari:

  1. Jo he fet ésta recepta, i es fantástica está bonísima, gracies Julia per compartir en mosatros els teus secrets de rebost, receptes de tota la vida e innovadores. GRACIES

    ResponElimina