Divendres passat, 30 de novembre, va ser Sant Andreu.
(Noviembre, dichoso mes,
comienza por Todos los Santos,
y acaba por San Andrés).
A casa tenim tres generacions d'Andreus, i per tant hem de celebrar-ho com cal.
Hem fet un dinar, i de postres he preparat aquesta panacota de taronja. Molt ràpida de preparar, i al gust dels comensals.
Ingredients (Per a 7 o 8 racions):
- 1 l. de nata (+35% MG)
- 5 fulles de gelatina (11 g.)
- 200 g. de sucre
- La ratlladura de dues taronges.
- 2 cullerades de "Cointreau" o "Grand Marnier"
Preparació:
Ratllar la pell de les taronges.
Posar les fulles de gelatina a hidratar en aigua freda.
Posar al foc la nata, el sucre i la ratlladura de taronja.
Remenar fins que comence a bullir.
Traure del foc.
Escórrer la gelatina i posar-la en un recipient sec.
Colar la nata bullida (encara calenta) i abocar-la directament al recipient on està la gelatina.
Remenar per desfer bé la gelatina.
Afegir les dues cullerades de licor.
Rentar els gots on anem a servir la panacota, i no eixugar-los.
Distribuir la mescla i deixar refredar.
Posar a la nevera un mínim de 2 hores perquè qualle.
Passat este temps podem posar-li damunt un poc de xocolate desfet, o simplement adornem amb una rodanxa de taronja i empolsem amb sucre glass. Està boníssim de les dues maneres, però ja sabeu que a mi m'agrada molt combinar els sabors xocolate-taronja.
Bon profit! I... Per molts anys a tots els Andreus!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada