Etiquetes

diumenge, 2 de desembre del 2012

Panacota de taronja

 Divendres passat, 30 de novembre, va ser Sant Andreu.

 (Noviembre, dichoso mes,
comienza por Todos los Santos,
y acaba por San Andrés). 

 A casa tenim tres generacions d'Andreus, i per tant hem de celebrar-ho com cal.


 Hem fet un dinar, i de postres he preparat aquesta panacota de taronja. Molt ràpida de preparar, i al gust dels comensals.

Ingredients (Per a 7 o 8 racions):
  • 1 l. de nata (+35% MG)
  • 5 fulles de gelatina (11 g.)
  • 200 g. de sucre
  • La ratlladura de dues taronges.
  • 2 cullerades de "Cointreau" o "Grand Marnier"
Preparació:
Ratllar la pell de les taronges.
Posar les fulles de gelatina a hidratar en aigua freda.
Posar al foc la nata, el sucre i la ratlladura de taronja.
Remenar fins que comence a bullir.
Traure del foc.
Escórrer la gelatina i posar-la en un recipient sec.
Colar la nata bullida (encara calenta) i abocar-la directament al recipient on està la gelatina.
Remenar per desfer bé la gelatina.
Afegir les dues cullerades de licor.
Rentar els gots on anem a servir la panacota, i no eixugar-los.
Distribuir la mescla i deixar refredar.
Posar a la nevera un mínim de 2 hores perquè qualle.

Passat este temps podem posar-li damunt un poc de xocolate desfet, o simplement adornem amb una rodanxa de taronja i empolsem amb sucre glass. Està boníssim de les dues maneres, però ja sabeu que a mi m'agrada molt combinar els sabors xocolate-taronja.

Bon profit!      I... Per molts anys a tots els Andreus!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada