Aquestos dies està apretant la calor i abellix una orxata ben fresca. Per acompanyar-la res millor que uns bons fartons casolans.
Ací teniu la recepta:
Ingredients:
- 100 ml. d'aigua
- 100 ml. d'oli de girasol
- 50 g. de llevat fresc
- 600 g. de farina de força
- 2 ous
- 100 g. de sucre
- 1/2 culleradeta de sal
- 100 g. de sucre glas
- Dos cullerades d'aigua
- Sucre glas per empolsar
Preparació:
Manual:
Mesclar la sal amb la farina i formar un volcà amb ella dins d'un recipient ample, o damunt d'una superfície.
Fer un clot al mig i abocar els ous i el sucre.
Desfer el llevat en l'aigua (tèbia) i afegir-lo.
Mesclar i anar incorporant l'oli.
Fer una bola i deixar-la reposar, tapada, de 20 a 30 minuts, fins que doble el volum.
Amb Thermomix:
Posar dins la màquina l'aigua, l'oli, el sucre, els ous i el llevat.
Programar 2' ,T. 37º, vel. 2.
Afegir la farina i la sal.
Mesclar 15'', vel. 6, i amassar 2', got tancat, velocitat espiga.
Deixar reposar la massa, fins que ixca per bocal.
Traure la massa, amassar un poc i donar-li forma de bola.
Afegir la farina i la sal.
Mesclar 15'', vel. 6, i amassar 2', got tancat, velocitat espiga.
Deixar reposar la massa, fins que ixca per bocal.
Traure la massa, amassar un poc i donar-li forma de bola.
Dividir la massa en 30-32 porcions, tapar i deixar reposar uns 10 minuts.
Estirar cada porció amb l'ajuda d'un corró.
Col.locar els fartons sobre una llauna, folrada amb paper de forn.
Tapar i deixar reposar durant una hora, ...
... que vagen unflant.
Preescalfar el forn a 180 º i coure'ls de 10 a 15 minuts.
Deixar que es refreden sobre una reixa.
Preparar una glassa amb els 100 g. de sucre glas i les dos cullerades d'aigua molt calenta.
Untar els fartons amb la glassa.
I empolsar-los amb més sucre glas.
I... a berenar.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada