Ja fa temps que tenia ganes de fer aquest pastís. És una recepta de Paco Torreblanca que es pot fer de moltes formes. La base és un sablé bretón amb xocolate, coberta amb crema de taronja i adornada amb merenga. Podeu combinar la base sense xocolate, o amb ell, amb el farcit de llima, crema pastissera, crema de xocolate, ... i per damunt podeu posar-li merenga o simplement empolsar amb sucre i cremar-lo.
Ací teniu la recepta tal i com l'he feta jo:
Ingredients:
Per al sablé bretón:
- 150 g. de mantega (a temperatura ambient)
- 150 g. de sucre
- 4 rovells d'ou
- 190 g. de farina
- 10 g. de cacau pur sense sucre
- 12 g. de llevat Royal
- 4 g. de sal
Per a la crema de taronja:
- El suc i la ratlladura de dues taronges (Uns 300 ml.)
- El suc i la ratlladura d'una llima.
- 150 g. de sucre
- 4 ous
- 25 g. de Maicena
- 45 g. de mantega
Per a la merenga:
- 4 clares d'ou (150 g.)
- 225 g. de sucre
Preparació:
Preescalfar el forn a 190º (aire, calor dalt i baix).
Mesclar el sucre amb la mantega i batre amb una batedora de varetes.
Afegir els rovells i seguir batent fins blanquejar-los.
Mesclar la farina amb el cacau i la sal. Tamisar-ho.
Abocar-ho a la mescla anterior poc a poc.
Mesclar amb una espàtula fins que quede una massa homogènia.
El més pràctic és posar aquesta massa dins d'una mànega i distribuir-la, formant cercles concèntrics de fora cap a dins, per damunt d'un motle prèviament folrat amb paper de forn (el primer cercle cal fer-lo un poc més gros per formar la vora del pastís).
Coure al forn durant 15 minuts aproximadament.
Traure'l del forn i deixar refredar.
Mentrestant anirem preparant la crema:
Mesclar el suc de taronja amb el de llima, les ratlladures i la mitat del sucre.
Posar al foc i calfar, sense deixar de remenar, fins que comence a bullir. Traure del foc.
En un altre recipient mesclar la maicena amb la resta del sucre.
Batre els ous i afegir-los a la maicena.
Colar el suc sobre aquesta mescla i coure-ho tot junt al bany de Maria, sense parar de remenar, fins que espesse.
Traure del foc i deixar que baixe un poc de temperatura (50º).
Incorporar la mantega i remenar fins que quede totalment integrada.
Abocar sobre la base del pastís, quan estiga a temperatura ambient.
Per a preparar la merenga:
Posar les clares amb el sucre en un cassó al bany de Maria.
Anar remenant fins que es dissolga el sucre (quan arribe a 60º).
Muntar amb una batedora de varetes fins que tinga una textura esponjosa i sòlida.
Posar en una mànega i decorar el pastís.
També es pot cremar un poc perquè es vega millor el dibuix.
Bon profit!
Recorda el lemon pie, però amb la crema de taronja enlloc de llimona.
ResponEliminaLa combinació xocolata i taronja té l'èxit assegurat. T'ha quedat espectacular!