Acostume a fer tot el pa que consumim a casa, és per això que, ja que no disposava de massa temps, vaig decidir fer aquest pa amb nous i panses; em va vindre de meravella la recepta. A l'estiu el pa és molt més ràpid de fer, i amb la calor (no caloret) que està fent..., en un punt teniu un bon pa.
Ací teniu la recepta:
Ingredients:
- 500 g. de farina de força (Jo he utilitzat 475 g. de farina d'espelta + 25 g. de farina de sègol)
- 10 g. de sal
- 20 g. de mantega o d'oli d'olives (he posat oli d'olives)
- 300 ml. d'aigua
- 10 g. de llevat fresc
- 100 g. de nous pelades
- 150 g. de panses moscatell sense pinyol
Preparació:
Es pot preparar amb la Thermomix o manualment.
Desfer el llevat amb l'aigua (a temperatura ambient si és estiu, o un poc tèbia a l'hivern).
Incorporar la farina i la sal. Amassar bé.
Incorporar l'oli i integrar-lo en la massa.
Estirar la massa, afegir les panses i les nous i doblar-la.
Repetir aquest pas fins que tinguem incorporades totes les panses i les nous.
Fer una bola, tapar i deixar reposar en un lloc càlid fins que doble el volum.
Una vegada fermentat el pa, donar-li la forma que més ens agrade. Podem fer un pa gran o fer-ne de més menuts.
Tornar a tapar i deixar reposar fins que augmente de volum.
Preescalfar el forn a 210º.
Just abans d'entrar el pa dins del forn mullar-lo un poc amb unes gotes d'aigua.
Coure el pa 10 minuts a aquesta temperatura, baixar a 200º i continuar la cocció 30 minuts més. (Si heu fet pans més menuts el temps de cocció l'haureu de reduir).
Deixar refredar i... a gaudir!
Bon profit!
Caram, quin panet més bo, i amb fruits secs...m'encanta!. Així feu tot el pa que mengeu?, doncs em trec el barret!. Gràcies per participar, ara vacances fins a setembre!
ResponEliminaCom l'expliques sembla molt fàcil de fer! Encara m'animaré a fer-lo a casa, perquè mira que sempre que en trobo aquest tipus de pa en un bon forn no puc resistir-me de comprar-ne! I no ens dura gaire! Una abraçada!
ResponEliminaDeliciós! El vaig fer l'altre dia i queda com el pa de veritat, el de tota la vida. Com que no m'agraden les panses, les vaig substituir per pepites de xocolata.
ResponEliminaGràcies per aquesta recepta! :)