Etiquetes

dissabte, 10 d’octubre del 2015

Pastís de mus de xocolate

Després de quasi tres mesos sense publicar res, torne amb aquest pastís de xocolate. Ahir el vaig preparar per les postres del dinar que van fer els nostres amics Vicent i Encarna, i al llarg de l'estiu l'he preparat varies vegades, (hem tingut celebracions importants aquest any: els 18 anys dels meus fills, els 50 d'Andrés, ...) Sempre ha estat tot un èxit.
La base és un brownie amb café, i la mus de xocolate està feta amb iogurt, nata i mascarpone. Una combinació de sabors molt suau i deliciosa. Espere que vos agrade tant com a nosaltres.
Anem amb la recepta:

Ingredients:
Per al brownie:
  • 220 g. de mantega a temperatura ambient
  • 400 g. de sucre
  • 30 g. de cafè soluble
  • Una cullerada d'extracte de vainilla
  • 4 ous XL
  • 130 g. de farina
  • 80 g. de cacau en pols sense sucre (VALOR)
  • Un sobre de llevat (ROYAL)
Per a la mus:
  • 500 ml. de nata per a muntar (ben freda)
  • 100 g. de sucre
  • 500 g. de mascarpone
  • 2 iogurts grecs
  • Una cullerada d'extracte de vainilla
  • 4 fulles de gelatina
  • 200 g. de xocolate pur
Per a la decoració:
  • 100 g. de xocolate pur
  • 30 g. de mantega
Preparació:
Preescalfar el forn a 180º.
Folrar la base d'un motle (d'uns 26 cm de diàmetre) amb paper de forn.
Batre la mantega amb el sucre.
Incorporar el cafè soluble i l'extracte de vainilla. Batre bé.
Afegir els ous, d'un en un, i incorporar-los bé.
Mesclar la farina amb el cacau i el llevat. Afegir-ho a la mescla anterior i remenar bé fins que quede homogeni.
Abocar-ho al motle i coure al forn durant uns 30 minuts.

Deixar refredar i preparar la mus:
Posar la gelatina a remull en aigua freda.
Reservar dues cullerades de nata i muntar la resta amb el sucre.
Incorporar el mascarpone, els iogurts i la vainilla, i batre tot junt.
Calfar les dues cullerades de nata reservada.
Escórrer la gelatina i desfer-la en la nata calenta.
Incorporar-la, sense deixar de remenar, a la mescla anterior.
Reservar un poc menys de la mitat d'aquesta mescla per a la part de damunt del pastís.
Fondre el xocolate al microones i incorporar-lo a la quantitat major de crema. Remenar bé fins que quede homogeni,

Muntar el pastís:
Desmoblar el brownie i partir-lo per la mitat.
Col·locar una part damunt del plat on l'anem a servir.
Posar una tira de paper d'acetat pel voltant. (També podem utilitzar el motle on l'hem cuit, sense la base). 
Abocar la mus de xocolate.
Posar damunt l'altra mitat del brownie.
I acabar el pastís amb la mus sense xocolate.
Reservar a la nevera unes hores, fins que qualle.

Una vegada quallat farem la decoració:
Derretir al microones el xocolate amb la mantega. Mesclar-ho bé.
Col·locar-ho en una mànega pastissera i fer els dibuixos que més ens agraden.

Traure la tira d'acetat i deixar a la nevera fins el moment de servir.
Bon profit!

2 comentaris:

  1. és d'aquells pastissos que porten feina, però que el resultat compensa de sobres l'esforç. La combinació de capes, texures i sabors ha de quedar boníssima!

    ResponElimina