Després de quasi tres mesos sense publicar res, torne amb aquest pastís de xocolate. Ahir el vaig preparar per les postres del dinar que van fer els nostres amics Vicent i Encarna, i al llarg de l'estiu l'he preparat varies vegades, (hem tingut celebracions importants aquest any: els 18 anys dels meus fills, els 50 d'Andrés, ...) Sempre ha estat tot un èxit.
La base és un brownie amb café, i la mus de xocolate està feta amb iogurt, nata i mascarpone. Una combinació de sabors molt suau i deliciosa. Espere que vos agrade tant com a nosaltres.
Anem amb la recepta:
Ingredients:
Per al brownie:
- 220 g. de mantega a temperatura ambient
- 400 g. de sucre
- 30 g. de cafè soluble
- Una cullerada d'extracte de vainilla
- 4 ous XL
- 130 g. de farina
- 80 g. de cacau en pols sense sucre (VALOR)
- Un sobre de llevat (ROYAL)
Per a la mus:
- 500 ml. de nata per a muntar (ben freda)
- 100 g. de sucre
- 500 g. de mascarpone
- 2 iogurts grecs
- Una cullerada d'extracte de vainilla
- 4 fulles de gelatina
- 200 g. de xocolate pur
Per a la decoració:
- 100 g. de xocolate pur
- 30 g. de mantega
Preparació:
Preescalfar el forn a 180º.
Folrar la base d'un motle (d'uns 26 cm de diàmetre) amb paper de forn.
Batre la mantega amb el sucre.
Incorporar el cafè soluble i l'extracte de vainilla. Batre bé.
Afegir els ous, d'un en un, i incorporar-los bé.
Mesclar la farina amb el cacau i el llevat. Afegir-ho a la mescla anterior i remenar bé fins que quede homogeni.
Abocar-ho al motle i coure al forn durant uns 30 minuts.
Deixar refredar i preparar la mus:
Posar la gelatina a remull en aigua freda.
Reservar dues cullerades de nata i muntar la resta amb el sucre.
Incorporar el mascarpone, els iogurts i la vainilla, i batre tot junt.
Calfar les dues cullerades de nata reservada.
Escórrer la gelatina i desfer-la en la nata calenta.
Incorporar-la, sense deixar de remenar, a la mescla anterior.
Reservar un poc menys de la mitat d'aquesta mescla per a la part de damunt del pastís.
Fondre el xocolate al microones i incorporar-lo a la quantitat major de crema. Remenar bé fins que quede homogeni,
Muntar el pastís:
Desmoblar el brownie i partir-lo per la mitat.
Col·locar una part damunt del plat on l'anem a servir.
Posar una tira de paper d'acetat pel voltant. (També podem utilitzar el motle on l'hem cuit, sense la base).
Abocar la mus de xocolate.
Posar damunt l'altra mitat del brownie.
I acabar el pastís amb la mus sense xocolate.
Reservar a la nevera unes hores, fins que qualle.
Derretir al microones el xocolate amb la mantega. Mesclar-ho bé.
Col·locar-ho en una mànega pastissera i fer els dibuixos que més ens agraden.
Bon profit!
Realment espectacular!
ResponEliminaés d'aquells pastissos que porten feina, però que el resultat compensa de sobres l'esforç. La combinació de capes, texures i sabors ha de quedar boníssima!
ResponElimina