Desprès de tant de temps sense publicar cap recepta, hui vos porte la del Cabell d'Àngel, una confitura molt utilitzada en la preparació dels dolços de Nadal. Si voleu preparar-la en casa, el que més difícil vos resultarà és trobar la fruita.
Ingredients:
Un meló de cabell d'àngel
Sucre
Branques de canyella
Pell de llima
Preparació:
Rentar bé el meló.
Embolicar-lo amb un drap net i tirar-lo a terra per trencar-lo.
Eliminar les pipes que es puguen i tallar-lo a trossos grans.
Coure'l en una cassola, cobert d'aigua i amb un pessic de sal, a foc viu, durant uns 30-40 minuts, fins que queden les fibres soltes.
Deixar refredar i escórrer.
Separar tota la polpa de la corfa i traure-li totes les pipes.
Per cada quilo de polpa neta i escorreguda, preparar un quilo de sucre, la pell d'una llima i una branca de canyella.
Posar-ho tot al foc en una cassola i coure-ho a foc suau i remenant sovint durant uns 30 minuts aproximadament.
Si volem conservar la confitura un llarg temps tan sols hem de posar-la en pots de vidre només apaguem el foc, tapar els pots i deixar-los del revés fins que es refreden i es quede envasat al buit.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada