Ja estic ací de nou. Tot ha anat bé, ara a recuperar-se... que tenim tot l'estiu per davant.
Ahir els nostres amics Merxe i Pepe van organitzar un sopar a sa casa per a la nit de Sant Joan. Andrés no podia vindre, estava a Madrid, però jo vaig decidir anar: el sopar anava a ser tranquil i em trobe prou bé.
Què portaré de postres? Ha de ser alguna cosa senzilla, que encara no estic per a massa tràfecs.
La setmana passada la meva germana em va enviar la recepta de la Coca de Sant Joan, que acostumen a fer a Catalunya en aquesta data. Em va vindre de meravella. És la recepta per a fer-la amb la Thermomix, fàcil i molt bona.
Ací us la deixe:
Ingredients:
- 100 g. de sucre
- uns trossos de pell de llima i de taronja
- 2 ous
- 65 g. d'oli
- 120 g. de llet
- 30 g. d'anís dolç o aigua de flor de taronger
- 30 g. de llevat de forn
- 480 g. de farina de força
- un pessic de sal
- un ou per a pinzellar
- sucre amb unes gotes d'aigua i fruita confitada per a decorar
Preparació:
- Ratllar el sucre 30 segons a velocitat 5-10, afegir les pells i ratllar 30 segons més a la mateixa velocitat (baixar les parets del got).
- Afegir els ous, l'oli, la llet, el llevat i l'anís (Jo vaig posar aigua de taronger, no tenia anís, però ha d'estar molt bo també amb anís). Mesclar 4 segons a velocitat 3 i programar 2 minuts, temperatura 37º a vel. 2.
- Afegir la farina i la sal, mesclar 4 segons a velocitat 6 i programar 2 minuts a vel. Espiga.
- Deixar reposar la massa amb el got tapat per a que puge (fins que alce el cubilet), 30 minuts com a mínim.
- Tornar a amassar durant 1 minut a velocitat Espiga.
- La massa és molt apegalosa, per a treballar-la millor cal untar-se les mans amb oli.
- Estendre sobre paper de forn (hi ha suficient per fer dues coques).
- Pintar amb ou batut i adornar amb pinyons, fruita confitada, crema pastissera, sucre humit, ...
- Deixar reposar 1'5h. (quan més temps més esponjosa quedarà).
- Passat el temps, coure al forn uns 15 minuts a 180º. Posar dins del forn un recipient amb aigua.
La coca, sense cap farcit, és boníssima, molt esponjosa i gustosa, però si li poseu dins, o per damunt, crema catalana, ja és espectacular. Jo en vaig fer una farcida i l'altra no. Vos deixe també la recepta:
Crema Catalana:
Ingredients:
- 6 rovells d'ou
- 125 g. de sucre
- 3/4 l. de llet
- 1 cullerada de Maizena o 30 g. de midó*
- 2 trocets de pell de llima
- 1 branqueta de canyella
- Batre els ous i la llet 30 segons a vel. 3.
- Posar la papallona i la resta d'ingredients i programar 7 minuts, temp. 90º, vel. 2.
Bon profit!
Feliç Sant Joan!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada