Etiquetes

dimecres, 8 d’agost del 2012

Pa de llet.

La meva filla i la meva neboda Helena m'han demanat fer pa. Hem buscat una recepta i ens han eixit uns panets tipus "brioche" bonííííssims. Combinen amb qualsevol aliment, tant dolç com salat. I, les dues ajudantes... no sé si ho han passat millor preparant-los o menjant-los.
Els hem preparat sense panificadora, en la Thermomix, però els podeu amassar a mà i, ara que no fa fred, la massa puja molt ràpidament.
Ingredients:
  • 250 g. de llet
  • 100 g. de sucre
  • 50 g. d'oli d'olives
  • 1 ou
  • 40 g. de llevat fresc
  • 600 g. de farina de força
  • 1 culleradeta de sal
Preparació:
Posar dins la màquina la llet, el sucre, l'oli, l'ou i el llevat.
Programar 2' ,T. 37º, vel. 2.
Afegir la farina i la sal.
Mesclar 15'', vel. 6, i amassar 2', got tancat, velocitat espiga.
Deixar reposar la massa, fins que ixca per bocal (30-40 minuts).
Traure la massa i posar damunt d'una superfície enfarinada.
Amassar un poc i donar-li forma de bola.
Amb un corró, estendre la massa. Deixar-la d'un centímetre de gros.


Tallar els panets amb algun utensili redó.
 Col.locar-los damunt de paper de forn.

Tapar amb una drap de cuina i deixar que pugen.
Preescalfar el forn a 200º (calor dalt i baix sense aire).
Quan el forn estiga calent, baixar  la temperatura a 180º i coure el pa durant 10 o 12 minuts.
Traure del forn i deixar que agafen temperatura ambient.

Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada