Etiquetes

dimarts, 4 de setembre del 2012

Pastís Alacant

Dissabte passat la meva germana va acabar les seves vacances a Oliva i va marxar cap a Sabadell. Duia tot l'estiu dient-me que el seu pastís preferit era aquest de llima, així que... el vaig fer,... per tal que se n'anara amb bon sabor de boca.
Cal dir que és un pastís molt fi i refrescant, però... convé que les persones amb colesterol alt s'abstinguen de menjar-ne massa, porta un total de 18 ous.
La recepta la vaig traure del llibre La cocina dulce de PACO TORREBLANCA, i... una vegada fetes les adaptacions pertinents, ha quedat així:
Ingredients:
(Per al bescuit)
  • 6 ous
  • 250 g. de sucre
  • 250 g. de farina d'ametla
  • 1 cullerada de farina
(Per a la crema)
  • 230 ml. de suc de llima
  • la ratlladura de les llimes que utilitzem per fer el suc
  • 230 g. de sucre
  • 3 ous 
  • 9 rovells
  • 160 g. de mantega
(Per a l'almívar)
  • 250 ml. d'aigua
  • 100 g. de sucre 
  • 25 ml. de suc de llima
(Per al merengue)
  • 4 clares
  • 40 g. de sucre
  • 45 ml. d'aigua
  • 150g. de sucre
Preparació:
Preparar-lo el dia d'abans.
(Del bescuit)
Separar les clares i muntar-les a punt de neu.
Afegir el sucre i desprès els rovells. Seguir batent.
Incorporar l'ametla i la farina i mesclar-ho tot bé.
Folrar la base d'un motle amb paper de forn i abocar damunt 1/3 de la mescla.
Coure al forn a 200º durant 6 minuts.
Repetir el mateix 2 vegades més.
Reservar les tres capes de bescuit. Deixar l'última que hem cuit dins del motle.
(De la crema)
Posar el suc de llima, la ratlladura i el sucre en un cassó al foc.
Remenar fins que comence a bullir.
Traure del foc.
Mesclar els ous i els rovells i abocar-ho al cassó, fora del foc i sense deixar de remenar.
Portar-ho una altra vegada al foc i anar coent a  baixa temperatura i remenant fins que agafe consistència. Traure del foc i incorporar la mantega.
(Si no ha quedat uniforme passeu la crema per un colador).
Reservar.
(De l'almívar)
Bullir l'aigua amb el sucre.
Traure del foc i deixar que es gele.
Afegir el suc de llima i reservar
(Del merengue)
Coure els 150 g. de sucre amb l'aigua. 
Per una altra banda muntar les clares amb els 40 g. de sucre.
Anar abocant el sucre cuit a poc a poc a les clares mentre es van muntant.
Seguir muntant fins que quede molt esponjós.
Muntatge:
Mullar la primera capa de bescuit amb 1/3 de l'almívar de llima.
Repartir per damunt la mitat de la crema de llima.
Posar la segona capa de bescuit. Mullar-la amb l'almívar.
Repartir l'altra mitat de la crema.
Col.locar la tercera capa de bescuit.
Mullar-la amb la resta de l'almívar
Tapar amb film transparent i congelar.
Traure del congelador al dia següent.
Donar-li a volta i llevar-li el motle.
Estendre el merengue per damunt.
Decorar.
Deixar a la nevera fins el moment de servir.
Bon profit!




















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada