Cal dir que és un pastís molt fi i refrescant, però... convé que les persones amb colesterol alt s'abstinguen de menjar-ne massa, porta un total de 18 ous.
La recepta la vaig traure del llibre La cocina dulce de PACO TORREBLANCA, i... una vegada fetes les adaptacions pertinents, ha quedat així:
Ingredients:
(Per al bescuit)
- 6 ous
- 250 g. de sucre
- 250 g. de farina d'ametla
- 1 cullerada de farina
- 230 ml. de suc de llima
- la ratlladura de les llimes que utilitzem per fer el suc
- 230 g. de sucre
- 3 ous
- 9 rovells
- 160 g. de mantega
- 250 ml. d'aigua
- 100 g. de sucre
- 25 ml. de suc de llima
- 4 clares
- 40 g. de sucre
- 45 ml. d'aigua
- 150g. de sucre
Preparar-lo el dia d'abans.
(Del bescuit)
Separar les clares i muntar-les a punt de neu.
Afegir el sucre i desprès els rovells. Seguir batent.
Incorporar l'ametla i la farina i mesclar-ho tot bé.
Folrar la base d'un motle amb paper de forn i abocar damunt 1/3 de la mescla.
Coure al forn a 200º durant 6 minuts.
Repetir el mateix 2 vegades més.
Reservar les tres capes de bescuit. Deixar l'última que hem cuit dins del motle.
(De la crema)
Posar el suc de llima, la ratlladura i el sucre en un cassó al foc.
Remenar fins que comence a bullir.
Traure del foc.
Mesclar els ous i els rovells i abocar-ho al cassó, fora del foc i sense deixar de remenar.
Portar-ho una altra vegada al foc i anar coent a baixa temperatura i remenant fins que agafe consistència. Traure del foc i incorporar la mantega.
(Si no ha quedat uniforme passeu la crema per un colador).
Reservar.
(De l'almívar)
Bullir l'aigua amb el sucre.
Traure del foc i deixar que es gele.
Afegir el suc de llima i reservar
(Del merengue)
Coure els 150 g. de sucre amb l'aigua.
Per una altra banda muntar les clares amb els 40 g. de sucre.
Anar abocant el sucre cuit a poc a poc a les clares mentre es van muntant.
Seguir muntant fins que quede molt esponjós.
Muntatge:
Mullar la primera capa de bescuit amb 1/3 de l'almívar de llima.
Repartir per damunt la mitat de la crema de llima.
Posar la segona capa de bescuit. Mullar-la amb l'almívar.
Repartir l'altra mitat de la crema.
Col.locar la tercera capa de bescuit.
Mullar-la amb la resta de l'almívar
Tapar amb film transparent i congelar.
Traure del congelador al dia següent.
Donar-li a volta i llevar-li el motle.
Estendre el merengue per damunt.
Decorar.
Deixar a la nevera fins el moment de servir.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada