Etiquetes

dilluns, 18 de febrer del 2013

Coques amb recapte

Divendres passat vam reprendre la nostra PGA* (Programació Gastronòmica Anual) a l'escola. Ja duem un temps desganats. Però, com podeu comprovar, hem tornat amb força. Vam fer coques de totes les classes: de ceba i pèsols, de bledes, d'espencat, amb llonganissa roja, llonganissa blanca, botifarra, cansalada, sardina, ... Cinc quilos de farina, quasi res.
Ací vos deixe la recepta:
Ingredients per a la massa (5 o 6 coques):

  • El suc de mitja taronja + aigua fins arribar a 300 ml.
  • Dos cullerades d'oli d'olives
  • 50 g. de llevat fresc
  • 500 g. de farina de força
  • Una culleradeta de sal

Preparació:
Desfer el llevat en els líquids tèbis (40º aproximadament)
Afegir la farina i la sal (És important posar la sal al final, si la poseu amb el llevat la massa no pujarà).
Amassar i formar una bola.
Tapar i deixar a un lloc càlid fins que doble el volum.
[Thermomix: Posar dins la màquina el suc de taronja, l'aigua, l'oli i el llevat.
Programar 2', T. 37º, vel. 2.
Afegir la farina i la sal.
Mesclar 15", vel. 6, i amassar 2', vel. espiga.
Deixar reposar la massa, fins que isca pel bocal, de 30' a 40']

Fer boles de 150 g per a les coques menudes, i  de 300 g. per a les grans.

Amb la mà untada amb oli donar-li forma a les coques.
Omplir amb el recapte.

Coure a 180º - 200º (depén del forn), durant uns 20' o 30'.
Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada