Diumenge passat va ser el Sant de la meva neboda Helena. Pel seu aniversari no sol estar a Oliva, és per això que pel Sant sempre li prepare alguna cosa especial.
Aquest any Helena ha estat molt precisa al demanar-me el dolç que volia:
-"Tia, vull cupcakes de xocolate..., i per damunt un glassejat de color rosa..., i fideuets de colorets."
Pel matí va passar per casa a vore si li havia fet bé l'encàrrec.
Per al bescuit dels cupcakes vaig decidir utilitzar la recepta dels "sis gots", però aquesta vegada amb avellana i no ametla. Ací teniu la recepta:
Ingredients (per a 24 cupcakes)
Bescuit:
- 1 got de llet
- 1 got d'oli de girasol
- 1 got de sucre
- 1 got d'avellanes (125 g.)
- 1 got de farina
- 1 got de xocolate en pols
- 3 ous
- 1 sobre de llevat Royal
Glassejat:
- 1 clara d'ou
- Dos cullerades de suc de llima
- 300 g. de sucre glas
- Colorant roig
- Fideus de colorets
Preparació:
Preescalfar el forn a 180º.
Triturar les avellanes i reservar-les.
Batre els ous.
Afegir primer tots els ingredients líquids: la llet i l'oli. Batre.
Incorporar el sucre, la farina, el xocolate, l'avellana i el Royal.
Batre tot bé, fins que quede una massa homogènia.
Repartir als motles, no sobrepassar les 3/4 parts.
Coure durant uns 15 minuts.
Traure del forn una vegada cuits i preparar el glassejat:
Posar el sucre, tamisat, dins un recipient ample.
Afegir la clara d'ou, el suc de llima i unes gotes de colorant roig.
Batre, amb una batedora de varetes, a velocitat mitjana, fins obtindre un glassejat fi.
Posar la glassa dins d'una mànega pastissera i decorar els cupcakes.
Repartir els fideus de colors per damunt.
Bon profit!
A Helena li van agradar molt.
Moltes felicitats!!!
Que carita de felicidad !!!
ResponElimina