A l'estiu sempre s'agraeixen les postres amb llima, resulten molt refrescants. És el cas d'aquest pastís que he tret del llibre BOUTIQUE de PASTELERIA de PEGGY PORSCHEN.
Les mesures són per a motles de 18 centímetres, si el voleu fer més gran tan sols heu de duplicar les quantitats.
Ací vos deixe la recepta, amb alguna modificació que he fet jo. Recordeu que sempre és millor preparar-lo un dia abans per tal que estiga ben fresquet i impregnat de tots els sabors.
Ingredients:
Per al bescuit:
- 200 g. de mantega a temperatura ambient
- 200 g. de sucre
- un pessic de sal
- ratlladura d'una llima
- 4 ous
- 200 g de farina amb el llevat incorporat (o afegir un sobre de ROYAL)
Per a l'almívar:
- 50 ml. de suc de llima
- 50 ml. d'aigua
- 100 g. de sucre
- 30 ml. de "limoncello" (podem no posar-lo si van a menjar-ne xiquets menuts)
Per al farcit:
- 80 g. de mantega
- 80 g. de sucre glas
- un pessic de sal
- 40 g. de "lemon curd" (es pot canviar per melmelada o gelatina de llima)
Per al glassejat:
- Una clara d'ou
- Una o dos cullerades de suc de llima
- 300 g. de sucre glas
Preparació:
Del bescuit:
Preescalfar el forn a 175º.
Preparar tres motles d'uns 18 centímetres, folrar el fons amb paper per enfornar. (Es pot coure amb un sol motle i després tallar-lo, però les capes queden menys definides).
Posar la mantega, el sucre, la sal i la ratlladura de llima en un recipient i batre fins que quede una mescla esponjosa.
Batre lleugerament el ous i incorporar-ne la mitat, sense deixar de batre.
Afegir dos cullerades de farina i la resta de l'ou.
Seguir batent i acabar d'afegir la farina tamisada.
Quan la massa estiga homogènia repartir-la als tres motles i coure al forn durant 15 minuts aproximadament.
Traure del forn i deixar refredar.
Preparar l'almívar:
Posar en un cassó al foc el suc de llima, l'aigua i el sucre.
Remenar fins que comence a bullir i el sucre quede desfet.
Traure del foc i afegir el licor.
Deixar que es refrede.
Preparar el farcit:
Posar en un recipient la mantega, el sucre i la sal.
Batre fins que quede una crema esponjosa.
Afegir el "lemon curd" i remenar bé.
Reservar a la nevera.
Muntatge:
Mullar les tres capes de bescuit amb l'almívar, quan estiguen ja a temperatura ambient.
Punxar un poc perquè s'impregnen bé.
Posar la primera capa de bescuit sobre un plat.
Col.locar al voltant una tira de paper d'acetat.
Repartir la mitat del farcit per damunt.
Repetir l'operació i deixar el pastís a la nevera mentre preparem el glassejat.
Preparar el glassejat:
La proporció per a preparar una glassa de sucre és 1/6, és a dir, per cada 50 ml. de líquid (clara més suc de llima) 300 g. de sucre. Per tant, posarem en un recipient els 300 g. de sucre glas (ben tamissat) i afegirem la clara d'ou més la quantitat de suc de llima necessària per fer 50 ml.
Batre a velocitat lenta fins que obtingam una glassa homogènia. Si ens queda massa seca podem afegir suc de llima, o si ens queda massa líquida afegirem sucre.
(Li he posat unes gotetes de colorant groc per donar-li un poc de color a llima).
Llevar el paper d'acetat i repartir per damunt la glassa.
Amb la glassa que ens sobre, la posem dins una mànega pastissera i adornem el pastís.
me encanta tu blog.reconozco que me he topado con el de casualidad, pero cuanto me alegro!me encanta las explicaciones,lo de que nos comentes los libros que consultas y en conjunto,resulta todo tan didactico...enhorabuena
ResponEliminaMe alegra mucho que te guste mi blog. Espero que sigas visitándome y no decepcionarte.
EliminaUn saludo