Per als dies de Pasqua sempre m'agrada preparar, entre altres dolços, algun tipus de cupcakes. Als més joves els agraden molt, resulten atractius i no tenen que esperar que tallem el pastís, simplement n'agafen un, pregunten: "De què són?", i a menjar-ne.
Aquest any vaig decidir fer-los de carlota. He adaptat una recepta d'un pastís que fa molt de temps que prepare i per a decorar-los he fet unes carlotetes de massapà.
Ací teniu la recepta:
Ingredients:
Per al bescuit:
- 150 g. de farina
- 150 g. de sucre
- 150 ml. d'oli de girasol
- 50 g. de nous
- 50 g. de panses sense pinyol
- 2 ous XL
- 200 g de carlota
- Una culleradeta de llevat Royal
- 1/2 culleradeta de canella en pols
Per al glassejat:
- 200 g. de Philadelphia
- 150 g. de mantega a temperatura ambient
- 250 g. de sucre glas
Per a la carlota:
- 100 g. de farina d'ametla
- 100 g. de sucre glas
- Una cullerada d'aigua
- Colorants alimentaris (taronja i verd)
Preparació:
Preparar primer les carlotes de massapà:
Mesclar l'ametla, el sucre i la cullerada d'aigua.
Separar 1/5 part de la massa i afegir-li el colorant verd. Mesclar bé i reservar.
A la resta del massapà li posem colorant taronja.
Fer borletes amb el massapà taronja i estirar-les d'un costat com si anàrem a fer una rosquilleta.
Amb el massapà verd farem tires molt fines i n'enganxarem dues a cada carlota.
Reservar les carlotes i preparar el bescuit:
Preescalfar el forn a 180º.
Picar les nous i les panses.
Pelar les carlotes, ratllar-les o picar-les amb un robot.
Posar en un recipient els ous i el sucre, batre durant uns minuts.
Afegir l'oli, seguir batent.
Incorporar la carlota, les nous i les panses. Integrar-ho tot bé.
Mesclar la farina amb el llevat i la canella. Tamisar-ho bé.
Afegir-ho a la mescla anterior i remenar bé.
Posar motles de paper en una safata per a coure magdalenes.
Omplir els motles sense sobrepassar les 3/4 parts.
Coure durant 15 minuts.
Preparar el glassejat:
Posar tots els ingredients en un recipient i batre fins obtindre una textura cremosa.
Col·locar el glassejat dins d'una mànega pastissera i reservar a la nevera perquè agafe consistència.
Una vegada estiguen freds els cupcakes, decorar-los amb el glassejat i col·locar damunt una carlota.
Bon profit!
T'han quedat perfectes! I la pastanaga sembla de veritat, no m'estranya que el conill se la miri amb tant delit :)
ResponElimina