Etiquetes

dilluns, 9 d’abril del 2012

Braç d'Arnadí - Pasqua al "Collao".



Un any més anem tota la colla a passar el diumenge i el dilluns de Pasqua al "Collao".
Com diria la meva companya Salomé passem dos dies d'ADSL ("Asmorzar", Dinar, Sopar i Lo que es presente). Tot el dia cara al menjar.

Els experts cuiners de paelles (Toni i Salvador)
Enguany els homes s'han proposat fer la paella amb llenya..., i l'han feta. Una paella d'un metre de diàmetre i quatre anses; 3 quilos d'arròs, quasi res. Les dones no tenim res a dir, la cuina de Pasqua és cosa d'ells. Nosaltres a provar-ho tot i a donar la nostra opinió.

No té mala pinta. N'hi haurà prou?

Molt bona. L'arròs està al punt.

Maria ens baixa bunyols.

Serà per dolços? "Tortà" d'ametla, bunyols, suflé, pastís de xocolate i formatge, Braç d'Arnadí, ...

Xocolate i mona per a berenar. Per si algú s'ha quedat amb fam.


Vinga, hora de preparar el sopar. Tots a la faena. Hi ha que vore què ben organitzats estan estos xics.

Vicent i Miquel pelen creïlles.
Creïlles "a lo pobre". Ja, ja ... quina rissa. Vigila, que no s'apeguen.

Faves sacsades.

Paco: "Mela, tu mira però no toques".

Pepe: "Andrés, talla pernil. Jo portaré els plats".

Unes bledetes no aniran mal. Hem de menjar sa.
L'embotit deixeu-lo ací, queda molt rústic.




 Dilluns,... tornem a començar. Després d'esmorzar bé, per agafar forces, a pastar coques:

Així, les boletes totes igualetes.
 
Esta maquineta és un gran invent. Poses la boleta...
 
... tanques i ...
 
... coca feta


Mira, mira. Totes igualetes.
Des de dalt ens observen:
Estos joves..., mira que els agrada cuinar.
Maria: "Poseu un plàstic al mig, per que no s'apeguen".

Vinga, Alejandro, que ja ens acabem el pernil.
   
Aneu parant taula que les coques ja estan torrant-se

També tenim gamba amb bleda.

Com veieu no ens ha faltat de res.

Jo he dut per als postres el braç d'arnadí. Aquest dolç el vaig presentar al concurs que va organitzar el Mercat d'Oliva i encara no l'havia preparat per als amics. La recepta no va guanyar cap premi però sí l'han publicada al llibre "La Cuina del Mercat", amb alguna incorrecció (no són 1000g d'ametla laminada sinó 100g). Confie que cap persona aboque un quilo d'ametla sobre la pasta de carabassa, no puc imaginar el que eixiria.
Ací vos deixe la recepta:

BRAÇ D'ARNADÍ





Ingredients:
  • 2 ous
  • 1 got de sucre (250g), reservar-ne un poc per a damunt.
  • 1 got de carabassa bullida o torrada (250g)
  • 50ml d'oli d'olives
  • 2 parells de sobres de llimonades
  • Ratlladura de llima
  • 200g de farina
  • 1 pot de confitura de moniato (900g)
  • 100g d'ametla laminada
  • canella

Preparació:
Torrar la carabassa.
És més ràpid dins d'una bossa de forn: una hora a 200º
Obrir la bossa i deixar que es torre 10 minuts més.
  Si decidiu bullir-la, talleu-la a trossos i no deixeu que es quede desfeta. Poseu-la a escorrer en un colador abans d'utilitzar-la.

Separar les clares i montar-les a punt de neu.
Anar afegint i mesclant el sucre, els rovells, la carabassa, l'oli, les llimonades (els primers sobres), la ratlladura de llima, la farina i finalment les llimonades (segons sobres).
Col.locar paper de forn sobre una llauna i abocar la mescla damunt, ha de quedar ben repartida.
Escampar l'ametla laminada per damunt i empolsar amb suctre i canella.
Coure al forn a 200º durant 10 minuts.
Posar un drap de cuina humit damunt. No hem de deixar que es gele, es quartejaria al enrotllar-lo.
Amb l'ajuda d'una safata donar-li la volta i llevar el paper.
Escampar la confitura de moniato.
I anar enrotllant fins donar-li forma de braç.
Empolsar amb sucre glas per damunt.
Bon profit!






















































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada