Etiquetes

dimarts, 9 d’octubre del 2012

Crema Catalana de Paco Torreblanca





Tenia a la nevera 5 rovells d'ou solts i he buscat al llibre la cocina dulce de PACO TORREBLANCA alguna recepta per poder aprofitar-los.
Les mesures originals de la recepta incloïen 12 rovells, per tant he hagut de traure la proporció de cada ingredient. M'han eixit cinc racions un poc escasses, estava tan bona que tots s'han quedat amb gana de més. Vos deixe la recepta tal i com està al llibre (on diu que és per a 6 persones, però jo pense que dona al menys per a 8 o10).
Ingredients:

  • 750 ml. de nata líquida
  • 12 rovells d'ou (187g.)
  • 200 g. de sucre
  • 1 branca de vainilla
  • (Jo he afegit una pell de llima)

Elaboració:
Posar al foc la nata amb la branca de vainilla oberta per la mitat (i la pell de llima).
Deixar que comence a bullir i traure del foc.
Colar la nata i mesclar amb el sucre i els rovells batuts.
Abocar la mescla en flameres o cassoletes menudes.
Coure al forn, al Bany Maria, a 130º durant 15 minuts aproximadament.
Deixar refredar.
Just abans de servir empolsar amb sucre i cremar amb un soplet o altre utensili.
Bon profit!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada