Dissabte passat, Andreu, el fill de la meva companya Salomé, va complir anys i... vaig aprofitar l'ocasió per preparar-li un pastís d'aniversari amb aquesta "plastilina comestible".
Us he de confessar que em va resultar molt fàcil preparar el pastís, però... quan va arribar l'hora de treballar el fondant... em va entrar el pànic, podia llançar a perdre tot el pastís si no quedava bé la cobertura.
La veritat és que no va quedar tan mal, per ser el primer, es va clavillar un poc per les vores, però ara ja sé el truc perquè açò no passe.
Ací teniu la recepta:
Ingredients:
Per al bescuit:
- 8 ous
- 200 g. de sucre
- 100 g. de farina
- 100 g. d'ametla molta
Per a la trufa:
- 700 ml. de nata (35% MG)
- 150 g. de xocolate negre.
- 20 g. de cacau en pols sense sucre
- 50 g. de sucre
- 100 g. de sucre glas.
Per a la nata muntada:
- 500 ml. de nata (35% MG)
- 100 g. de sucre glas
Muntatge:
- Fondant dels colors que ens agraden
- Almívar (100 ml. d'aigua + 100 g. de sucre)
Preparació:
Començar a preparar, un dia o dos abans, la trufa:
Calfar 200 ml. de nata amb 50 g. de sucre.
Retirar del foc quan comence a bullir.
Afegir el cacau en pols i el xocolate a trossos.
Desfer i deixar refredar.
Reservar a la nevera fins el dia següent.
Preparar el bescuit:
Preescalfar el forn a 180º.
Separar les clares i muntar-les a punt de neu.
Sense deixar de batre incorporar el sucre, els rovells, la farina i l'ametla.
Folrar el fons d'un motle d'uns 25-28 cm de diàmetre.
Abocar la quarta part de la massa i coure durant uns 10 minuts.
Repetir la mateixa operació amb tres capes més.
Deixar refredar.
Mesclar el xocolate que tenim desfet (ben fred des del dia anterior) amb 500 ml. de nata (també ben freda, la nata no es munta si no està a baixa temperatura) i 100 g. de sucre glas.
Muntar-ho tot amb la batedora i reservar a la nevera.
Muntar els altres 500 ml. de nata amb 100 g. de sucre glas, i reservar.
Preparar un almívar amb els 100 ml d'aigua i 100 g. de sucre: posar-ho tot junt al foc i bullir uns minuts, fins que el sucre quede desfet.
Muntatge del pastís:
Posar una capa de bescuit.
Banyar amb un poc d'almívar.
Estendre per damunt la mitat de la trufa.
Posar una altra capa de bescuit i mullar-la amb almívar.
Repartir ara la nata muntada.
Posar una capa de bescuit, almívar i trufa.
Acabar amb l'última capa de bescuit i almívar.
Preparar ara la capa de fondant:
Untar-nos les mans amb mantega i amassar un poc el fondant.
Empolsar amb sucre glas una superfície plana.
Posar el fondant damunt i estendre'l amb un corró fins que tinguem suficient per cobrir el pastís. Si queda molt sec i pensem que va a clavillar-se l'untem un poc amb mantega, sols un poc amb les mans.
Posar un poc de trufa, o nata, per damunt del pastís, així el fondant s'apegarà millor.
Estendre el fondant per damunt i ajustar els costats.
Retallar el sobrant.
Tallar les decoracions i col.locar-les per damunt.
Bon profit!
Ací teniu un tros del minipastís que vaig fer amb les sobres de nata i trufa, aquest sols té tres capes de bescuit. |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada